Ми стали краще
Icon
Спробуйте новий дизайн, що став чистішим та кращим, а також був адаптованим для мобільних пристроїв
Спробувати новий дизайн
Час до закриття найближчого вікна доставки Рус Укр Eng
Головна Рецепти › Куардак
Куардак

Куардак

Куардак - національне казахське "кулінарне надбання". Основною і невід'ємною частиною цієї азіатської страви є м'ясо, точніше - його субпродукти (нирки, печінка, легені та інше). Уся казахська кухня, починаючи з кінця 19 століття використовувала як головні інгрідієнти виключно на молоко і м'ясо. Для приготування цієї страви, прийнято використовувати бараняче м'ясо, але дозволяється ще яловичина і конина, а готують куардак - в казані. Ідеальне місце для готування вважається природа, яка подарує вам свіже повітря і душевний сімейний відпочинок. Аромат м'яса, прянощів і овочів - шикарне свято смаку! Додайте ще одну свіжу ідею для обіднього столу і почастіше балуйте рідних смачними, ситними обідами.

Кількість порцій 6
Час приготування 90 хв

  1. 1. Баранячі субпродукти — 500 г.
  2. 2. Цибуля — 2 шт.
  3. 3. Морква — 2 шт.
  4. 4. Помідори — 2 шт.
  5. 5. Болгарський перець — 3 шт.
  6. 6. Зелень — за смаком
  7. 7. Приправи,сіль — за смаком
  8. 8. Картопля — 500 г.
  9. 9. Жир — 100 г.

Етапи готування

  1. Підготувати баранячі субпродукти: легені, серце, печінку, нирки. Нарізати все невеликими шматочками. Помістити в миску. Відкласти.

  2. У підготовлений казан помістити жир. Обсмажити. Після - прибрати шкварки. Викласти м'ясо, окрім печінки.

  3. Перейти до овочів. Помідори помити. Нарізати часточками, цибулю - півкільцями. Закинути в казан до м'яса.

  4. Моркву і болгарський перець теж помити і нарізати соломкою. Відправити слідом за помідорами і цибулею. Перемішати.

  5. Зелень посікти. Всипати в казан. Приправити. Посолити. Перемішати. Тушкувати півгодини.

  6. В цей час підготувати картоплю: очистити і нарізати кубиками. Відправити до казана разом із відкладеною раніше печінкою. Додати 80 мл. води. На середньому вогні тушкувати до готовності. У кінці - додати лавровий лист.