Куардак - національне казахське "кулінарне надбання". Основною і невід'ємною частиною цієї азіатської страви є м'ясо, точніше - його субпродукти (нирки, печінка, легені та інше). Уся казахська кухня, починаючи з кінця 19 століття використовувала як головні інгрідієнти виключно на молоко і м'ясо. Для приготування цієї страви, прийнято використовувати бараняче м'ясо, але дозволяється ще яловичина і конина, а готують куардак - в казані. Ідеальне місце для готування вважається природа, яка подарує вам свіже повітря і душевний сімейний відпочинок. Аромат м'яса, прянощів і овочів - шикарне свято смаку! Додайте ще одну свіжу ідею для обіднього столу і почастіше балуйте рідних смачними, ситними обідами.
Підготувати баранячі субпродукти: легені, серце, печінку, нирки. Нарізати все невеликими шматочками. Помістити в миску. Відкласти.
У підготовлений казан помістити жир. Обсмажити. Після - прибрати шкварки. Викласти м'ясо, окрім печінки.
Перейти до овочів. Помідори помити. Нарізати часточками, цибулю - півкільцями. Закинути в казан до м'яса.
Моркву і болгарський перець теж помити і нарізати соломкою. Відправити слідом за помідорами і цибулею. Перемішати.
Зелень посікти. Всипати в казан. Приправити. Посолити. Перемішати. Тушкувати півгодини.
В цей час підготувати картоплю: очистити і нарізати кубиками. Відправити до казана разом із відкладеною раніше печінкою. Додати 80 мл. води. На середньому вогні тушкувати до готовності. У кінці - додати лавровий лист.