Куардак
Кількість порцій - 6
Час приготування - 1 г 30 хв

Куардак

Куардак - національне казахське "кулінарне надбання". Основною і невід'ємною частиною цієї азіатської страви є м'ясо, точніше - його субпродукти (нирки, печінка, легені та інше). Уся казахська кухня, починаючи з кінця 19 століття використовувала як головні інгрідієнти виключно на молоко і м'ясо. Для приготування цієї страви, прийнято використовувати бараняче м'ясо, але дозволяється ще яловичина і конина, а готують куардак - в казані. Ідеальне місце для готування вважається природа, яка подарує вам свіже повітря і душевний сімейний відпочинок. Аромат м'яса, прянощів і овочів - шикарне свято смаку! Додайте ще одну свіжу ідею для обіднього столу і почастіше балуйте рідних смачними, ситними обідами.

Інгредієнти

  • Баранячі субпродукти - 500 г.
  • Цибуля - 2 шт.
  • Морква - 2 шт.
  • Помідори - 2 шт.
  • Болгарський перець - 3 шт.
  • Зелень - за смаком
  • Приправи,сіль - за смаком
  • Картопля - 500 г.
  • Жир - 100 г.

Етапи приготування

  • 01

    Підготувати баранячі субпродукти: легені, серце, печінку, нирки. Нарізати все невеликими шматочками. Помістити в миску. Відкласти.

  • 02

    У підготовлений казан помістити жир. Обсмажити. Після - прибрати шкварки. Викласти м'ясо, окрім печінки.

  • 03

    Перейти до овочів. Помідори помити. Нарізати часточками, цибулю - півкільцями. Закинути в казан до м'яса.

  • 04

    Моркву і болгарський перець теж помити і нарізати соломкою. Відправити слідом за помідорами і цибулею. Перемішати.

  • 05

    Зелень посікти. Всипати в казан. Приправити. Посолити. Перемішати. Тушкувати півгодини.

  • 06

    В цей час підготувати картоплю: очистити і нарізати кубиками. Відправити до казана разом із відкладеною раніше печінкою. Додати 80 мл. води. На середньому вогні тушкувати до готовності. У кінці - додати лавровий лист.