Кугель з рибою
Кількість порцій - 4
Час приготування - 1 г 20 хв

Кугель з рибою

Кугель (кугол або кугл) - традиційна страва єврейської кухні, схожа із запіканкою, а вірніше сказати: що являє собою щось середнє між запіканкою і пудингом. Інгредієнти для приготування кугеля можуть бути самими різними. Кугелі можна розділити на солодкі: з родзинками, сиром і фруктами і несолодкі: з м'ясом, рибою, сиром і овочами. Приготуйте кугель з рибою. Риба для цього рецепта підійде будь-яка. Довіртеся своєму смаку. Перед запіканням рибу попередньо відварюють. Заливкою будуть служити яйця, збиті з вершками. Поєднання в запропонованому рецепті риби і картоплі перетворює кугель з рибою в самостійну страву.

Інгредієнти

  • Картопля - 4 шт.
  • Риба відварна (будь-яка) - 500 г.
  • Вершки - 150 мл.
  • Яйця - 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста - за смаком
  • Чорний мелений перець - за смаком
  • Соняшникова олія - за смаком
  • Сіль - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Картоплю і цибулю очистити, промити. Розігріти духовку до 180°C.

  • 02

    Цибулю нарізати кільцями і обсмажити на розігрітій сковороді з маслом, до злегка золотистого кольору.

  • 03

    Відварену рибу подрібнити. Картоплю нарізати тонкою соломкою.

  • 04

    У миску вбити яйця, додати сіль і перемішати. У суміш додати вершки і збити.

  • 05

    Змастити жароміцну форму маслом. Викласти шарами картоплю, потім обсмажену цибулю, посолити і поперчити, подрібнену рибу, цибулю і картоплю.

  • 06

    Викладені шари залити сумішшю з яєць і вершків. Поставити в духовку і запікати 45 хвилин при температурі 150°C.