Кугель (кугол або кугл) - традиційна страва єврейської кухні, схожа із запіканкою, а вірніше сказати: що являє собою щось середнє між запіканкою і пудингом. Інгредієнти для приготування кугеля можуть бути самими різними. Кугелі можна розділити на солодкі: з родзинками, сиром і фруктами і несолодкі: з м'ясом, рибою, сиром і овочами. Приготуйте кугель з рибою. Риба для цього рецепта підійде будь-яка. Довіртеся своєму смаку. Перед запіканням рибу попередньо відварюють. Заливкою будуть служити яйця, збиті з вершками. Поєднання в запропонованому рецепті риби і картоплі перетворює кугель з рибою в самостійну страву.
Картоплю і цибулю очистити, промити. Розігріти духовку до 180°C.
Цибулю нарізати кільцями і обсмажити на розігрітій сковороді з маслом, до злегка золотистого кольору.
Відварену рибу подрібнити. Картоплю нарізати тонкою соломкою.
У миску вбити яйця, додати сіль і перемішати. У суміш додати вершки і збити.
Змастити жароміцну форму маслом. Викласти шарами картоплю, потім обсмажену цибулю, посолити і поперчити, подрібнену рибу, цибулю і картоплю.
Викладені шари залити сумішшю з яєць і вершків. Поставити в духовку і запікати 45 хвилин при температурі 150°C.