Кураб'є персидське
Кількість порцій - 4
Час приготування - 40 хв

Кураб'є персидське

Кураб'є - це спеціальний вид печива, яке таке популярне на Сході. Кажуть, що етимологія цього слова може належати як до турецької, так і до арабської мови. І перекладається як "солодощі, зроблені з борошна, цукру і рослинної олії і випечені в духовці ". Так, ось такий довгий переклад одного слова. Існує навіть легенда, як кураб'є з'явилося на світ. Одного разу в палаці султана вкрали всі продукти, з яких виготовляли традиційні солодощі. Тоді слуга просто взяв борошно, яйця, цукор і масло, трохи шафрану і посипав пудрою. Так і з'явилася досить проста, але така популярна страва на Сході. До речі, бажано завжди додавати шафран або корицю для аромату.

Інгредієнти

  • Борошно пшеничне - 580 г.
  • Масло вершкове - 350 г.
  • Пудра цукрова - 150 г.
  • Джем абрикосовий - 40 г.
  • Яйце куряче - 1 шт.

Етапи приготування

  • 01

    Вершкове масло збити з цукром в пишну масу. Додати яйце і ще трохи збити. Всипати просіяне борошно і довести тісто до однорідної консистенції. Духовку розігріти до 200°C.

  • 02

    Деко застелити пергаментним папером. Викласти тісто в кондитерський мішок і витиснути на деко печиво. У центр кожного покласти трохи джему. Поставити в духовку і випікати кураб'є  близько 20 хвилин.