Курка з вешенками і чилі
Кількість порцій - 4
Час приготування - 30 хв

Курка з вешенками і чилі

Курка з вешенками і чилі - досить пікантна страва і, напевно, сподобається гурманам, які люблять експериментувати зі смаками. Пікантність страві додадуть інгредієнти маринаду: соус теріякі, перець чилі і імбир. Зверніть увагу, що маринад використовується не тільки для попереднього маринування курячого філе, але й додається в блюдо на останньому етапі приготування разом з грибами, пекінською капустою і солодким соусом чилі. У даному рецепті вешенки можна замінити на гриби шиітаке або устричні гриби. У страву можна додати трохи курячого бульйону, тоді воно не буде сухим. Курку з вешенками і чилі можна подавати з відвареним рисом або з картоплею.

Інгредієнти

  • Чилі - 2 стручка
  • Імбир - 1 ст. л.
  • Куряче філе - 500 г.
  • Соняшникова олія - 1 ст. л.
  • Цибуля - 1 шт.
  • Вешенки - 150 г.
  • Пекінська капуста - 0,5 качана
  • Солодкий соус чилі - 2 ст. л.
  • Коріандр - за смаком
  • Теріякі - 100 г.

Етапи приготування

  • 01

    Перець чилі тонко нарізати, а імбир натерти на тертці. М'ясо нарізати скибочками, цибулю - півкільцями, гриби і капусту - шматочками.

  • 02

    Для маринаду змішати перець чилі, теріякі та імбир. Покласти туди ж м'ясо і обваляти в маринаді. Залишити на 15 хвилин.

  • 03

    Розігріти масло на великому вогні. Обсмажити цибулю протягом 2 хвилин до м'якості. Вийняти м'ясо з маринаду, маринад зберегти. Обсмажити м'ясо по 3 хвилини з кожного боку до готовності.

  • 04

    Додати гриби, капусту, соус чилі і маринад. Готувати 5 хвилин. При подачі додати свіжу зелень коріандру.