Ми стали краще
Icon
Спробуйте новий дизайн, що став чистішим та кращим, а також був адаптованим для мобільних пристроїв
Спробувати новий дизайн
Час до закриття найближчого вікна доставки Рус Укр Eng
Головна Рецепти › Курка, запечена у винній глазурі
Курка, запечена у винній глазурі

Курка, запечена у винній глазурі

Курка, запечена у винній глазурі - дуже вишукане частування. Маринувати курку потрібно не менше 3-х годин (можна і на ніч), тоді вона просочиться всіма ароматами, стане м'якою і придбає прекрасний колір. Періодично курку потрібно перевертати. При запіканні у всередину курки можна покласти кислі яблука або нафарширувати курку гречкою (напівготовою) з гранатовими зернами. Перевірити готовність запікання можна за допомогою проколу (стегна або ніжки): якщо виділиться прозорий сік - курка готова, якщо з кров'ю - ще ні. Порада: кінці крилець курки краще загорнути у фольгу, тоді вони не підгорять. Подають курку порційно з овочами, поливши соусом-глазур'ю, в якій вона запікалася.

Кількість порцій 5
Час приготування 75 хв

  1. 1. Курка — 1 шт.
  2. 2. Червоне вино — 150 мл.
  3. 3. Гранат — 1 шт.
  4. 4. Оливкова олія — 2 ст. л.
  5. 5. Апельсиновий сік — 50 мл.
  6. 6. Лимонний сік — 1 ст. л.
  7. 7. Соєвий соус — 1 ст. л.
  8. 8. Цукор — 80 г.
  9. 9. Сіль — за смаком

Етапи готування

  1. Для маринаду в сотейник влити вино, соєвий соус, сік лимона і апельсина, сіль, додати зерна граната і 1 ст. л. цукру. Прогріти на вогні для змішування всіх ароматів і до повного розчинення цукру.

  2. Змастити курку оливковою олією, покласти в ємність для маринування і вилити на неї гарячий маринад. Закрити харчовою плівкою і прибрати в холодне місце на ніч.

  3. Для глазурі проціджений маринад вилити в сотейник, поставити на вогонь, додати цукор і, постійно помішуючи, карамелізувати.

  4. Викласти курку у форму для запікання з високими стінками. Змастити глазур'ю. Залишки глазурі вилити у форму з куркою. Запікати курку в духовці, розігрітій до 170°C на 1 годину.