Куряче філе, мариноване у вершках
Кількість порцій - 3
Час приготування - 30 хв

Куряче філе, мариноване у вершках

Дуже рекомендуємо приготувати куряче філе за цим простим рецептом. Незважаючи на те, що ніяких особливих кулінарних хитрощів застосовувати не доведеться, ви отримаєте чудову страву з курки. Справа в тому, що маринування у вершках додає м'ясу особливу ніжність і соковитість - в цьому основний секрет. А далі потрібно лише обсмажити його в хрусткій паніровці. До речі, якщо ви любите кунжут, можете додати 2 столові ложки насіння до панірувальних сухарів - це додасть страві додатковий цікавий смак.

Інгредієнти

  • Куряче філе - 500 г
  • Вершки 10-20% - 200 мл
  • Панірувальні сухарі - 100 г
  • Кунжут - 2 ст.л
  • Сіль - за смаком
  • Мелений чорний перець - за смаком
  • Рослинна олія для підсмажування - 100 мл

Етапи приготування

  • 01

    Філе промийте і наріжте середніми шматочками. Посоліть і поперчіть за смаком.

  • 02

    Викладіть філе в глибоку миску, залийте вершками і покладіть в холодильник маринуватися на 3-4 години.

  • 03

    На широку тарілку висипте панірувальні сухарі, при бажанні додайте кунжут або спеції за смаком і перемішайте.

  • 04

    У сковороді разігрійте рослинну олію.

  • 05

    Шматочки замаринованого філе обваляйте у сухарях і потім обсмажте в олії з двох боків до готовності (приблизно 7 хвилин) спочатку на сильному вогні до утворення скоринки, потім трохи зменшивши вогонь.