Не дарма, запечене куряче м'ясо завоювало репутацію "найапетитнішої страви", особливо, якщо в цьому допомагають різні соуси і прянощі. У цьому рецепті головним "помічником" стане приправа карі. Пряність не надто гостра, але має привабливий аромат, витончений смаковий нюанс, і до усього цього, вважається корисною. Цікаво, але "карі" переводиться як "соус". Рецептів індійської приправи налічено більше мільйона і не дивуйтеся, але саме мінливістю смаку вона притягнула свою увагу в кулінарії. Досить швидко адаптувалася до м'ясних та інших страв, завоювавши статус найпопулярнішої приправи у світі. Тому можете не сумніватися: курочка вийде дуже смачною. Оцініть соковите, покрите глазур'ю м'ясо і влаштовуйте приємні обіди якомога частіше.
У мисці змішати сіль із перцем. Додати просіяне борошно. Перемішати.
Куряче м'ясо обваляти в суміші з борошна. Обсмажити в сотейнику на вершковому маслі.
Перекласти м'ясо у форму для запікання. Запікати 20 хвилин при температурі 180ºС.
У сотейник долити оливкову олію. Додати нарізану цибулю. Пасерувати 2 хвилини. Всипати 1 ст. л. муки і протушкувати 3 хвилини.
Підсипати до цибулі карі і томат. Розвести бульйоном. Додати лимонний сік. Варити на повільному вогні 15 хвилин. Глазур готова.
Дістати з духовки запечене м'ясо. Полити глазур'ю. Відправити куряче м'ясо ще на 5 хвилин в духовку.