Курячі грудки, глазуровані карі
Кількість порцій - 2
Час приготування - 1 г

Курячі грудки, глазуровані карі

Не дарма, запечене куряче м'ясо завоювало репутацію "найапетитнішої страви", особливо, якщо в цьому допомагають різні соуси і прянощі. У цьому рецепті головним "помічником" стане приправа карі. Пряність не надто гостра, але має привабливий аромат, витончений смаковий нюанс, і до усього цього, вважається корисною. Цікаво, але "карі" переводиться як "соус". Рецептів індійської приправи налічено більше мільйона і не дивуйтеся, але саме мінливістю смаку вона притягнула свою увагу в кулінарії. Досить швидко адаптувалася до м'ясних та інших страв, завоювавши статус найпопулярнішої приправи у світі. Тому можете не сумніватися: курочка вийде дуже смачною. Оцініть соковите, покрите глазур'ю м'ясо і влаштовуйте приємні обіди якомога частіше.

Інгредієнти

  • Куряча грудинка - 2 шт.
  • Борошно - 3 ст. л.
  • Цибуля - 1 шт.
  • Томатна паста - 3 ч. л.
  • Оливкова олія - 30 г.
  • Карі - 1/2 ч. л.
  • Бульйон - 150 мл.
  • Лимонний сік - 1 ч. л.
  • Вершкове масло - 15 г.
  • Сіль - 1/2 ч. л.

Етапи приготування

  • 01

    У мисці змішати сіль із перцем. Додати просіяне борошно. Перемішати.

  • 02

    Куряче м'ясо обваляти в суміші з борошна. Обсмажити в сотейнику на вершковому маслі.

  • 03

    Перекласти м'ясо у форму для запікання. Запікати 20 хвилин при температурі 180ºС.

  • 04

    У сотейник долити оливкову олію. Додати нарізану цибулю. Пасерувати 2 хвилини. Всипати 1 ст. л. муки і протушкувати 3 хвилини.

  • 05

    Підсипати до цибулі карі і томат. Розвести бульйоном. Додати лимонний сік. Варити на повільному вогні 15 хвилин. Глазур готова.

  • 06

    Дістати з духовки запечене м'ясо. Полити глазур'ю. Відправити куряче м'ясо ще на 5 хвилин в духовку.