Курячі крильця в меді
Кількість порцій - 4
Час приготування - 1 г

Курячі крильця в меді

Дуже часто господині, щоб приготувати м'ясо більш смачно, вдаються до різних хитрощів. Наприклад, щоб після прожарювання вийшла золотава й хрустка скоринка, куряче м'ясо маринують в меду. І хоча на перший погляд може здатися, що солодкий мед і куряче м'ясо не поєднуються, все ж страва виходить дуже ніжною і смачною. Крім того, згадайте, наскільки корисний мед для нашого організму. Не даремно він був першим помічником в лікуванні різних хвороб для наших мам і бабусь. Мед має дуже багато цілющих властивостей. А якщо ваша дитина або ви самі з якихось причин не любите мед у чистому вигляді, то в цій страві його смак відчувається не надто гостро, але свої цілющі властивості мед не втрачає.

Інгредієнти

  • Курячі крильця - 500 г
  • Мед - 5 ст.л
  • Гірчиця - 5 ст.л
  • Сіль - за смаком
  • Рослинна олія для підсмажування - 5 ст.л

Етапи приготування

  • 01

    Якщо необхідно, розтопіть мед до рідкого стану. У глибокій мисці з'єднайте його з гірчицею і добре перемішайте.

  • 02

    Крильця промийте та висушіть.

  • 03

    Помістіть крильця в миску з маринадом, перемішайте і накрийте кришкою. Покладіть в холодильник як мінімум на півгодини для маринування.

  • 04

    У сковороді розігрійте олію і порціями обсмажте в ньому мариновані крильця з двох боків до золотистого кольору. Потім посоліть за смаком, накрийте кришкою, зменшіть вогонь і тушкуйте до готовності.

  • 05

    Як варіант мариновані крильця можна запекти в духовці. Подавати їх краще, коли вони трохи охолонуть і соус стане більш густим.