Для тих, хто не був у Марокко, пропонуємо спробувати популярний африканський суп. Зверніть увагу, страва буде особливо гострою, чимось схожою на суп харчо. І перша страва, і друга в одній. Цікаве поєднання прянощів із лимонною цедрою і курячим бульйоном не залишить без уваги екзотичну їжу. Курячий суп дійсно відрізняється від наших буденних перших страв, і поєднання продуктів в ньому теж незвичне. Ці ж диватцтва притягають нас. Марокканська кухня, напевно найдивовижніша і дуже непередбачувана. Тут можуть вживати цукрові кактуси або солити лимони, що дивно для країни, в якій живуть по давніх суворих порядках. Відкрийте для себе марокканську кухню і приємно здивуєтесь.
Спершу куряче філе обробити. Помити, обсушити і нарізати соломкою.
Потім очистити цибулю і часник. Дрібно нарізати. Часник бажано подрібнити за допомогою пресу.
Помідори обдати окропом і видалити шкірку. Дрібно нарізати.
Узяти велику каструлю, покласти в неї масло і розтопити. Потім помістити різане філе і обсмажити 6 хвилин. Викласти.
Потім злегка обсмажити цибулю і часник. Посипати борошном і просмажити його до золотистого кольору. Додати гострий кетчуп (чилі) і готувати ще 1 хвилину.
Влити бульйон і постійно помішуючи варити 3 хвилини. Коли він загусне додати помідори, після, куряче м'ясо (раніше обсмажене).
У суп насипати квасолю. Варити 20 хвилин. Потім каструлю з супом зняти з вогню і настояти під кришкою 20-30 хвилин.
Приготувати соус: через спеціальний прес пропустити часник (2 зуб.), змішати з маслом 50 г. (розм'якшеним). Додати сухі прянощі, цедру, кінзу. Перемішати. Всипати сухарі і ще раз гарненько все перемішати. Соус готовий! У тарілки додавати по 1 ст. л.