Кури по-арабськи
Кількість порцій - 6
Час приготування - 2 г 10 хв

Кури по-арабськи

Куры по-арабськи - це поєднання звичного курячого м'яса у незвичному маринаді з часнику. Так, арабська кухня уміє дивувати. Як ви встигли помітити у багатьох рецептах такої кухні не обходиться без спецій: часник, кориця, паприка та інші прянощі, і це ще не увесь список. Взагалі, м'ясо у арабів часто використовується тільки у свята, нам пощастило набагато більше, ми його можемо вживати хоч щодня! Відомо, що куряче м'ясо - основа здорового харчування, яке ховає в собі величезну кількість корисних речовин. Одним словом, універсальний засіб як для підтримки фігури, так і для смачного обіду. Погодьтеся, поєднувати корисне з приємним, так чудово!

Інгредієнти

  • Курка - 700 г.
  • Яйце - 2 шт.
  • Борошно - 40 г.
  • Олія - 50 мл.
  • Лимонний сік - 1 ч. л.
  • Вода - 1 ст.
  • Часник - 1 зубчик
  • Сіль - за смаком
  • Зелень - пучок

Етапи приготування

  • 01

    Спершу приготувати часниковий розчин. Для цього часник обчистити від шкірки і дрібно нарізати. Додати його в склянку води з лимонним соком.

  • 02

    Курку помити, порізати на шматки і маринувати разом із зеленню в приготованому розчині мінімум одну годину. Далі нарізати цибулю і обсмажити її на олії.

  • 03

    У посудину вбити яйце, додати пасеровану цибулю, зелень і все посолити. Шматочки курки (мариновані) обваляти у борошні, потім умочити в яєчно-цибульну суміш і обсмажити на сковороді.

  • 04

    Коли курка обсмажиться, перекласти її в розігріту до 180ºС духовку і полити яєчною сумішшю, що залишилася. Запікати 50 хвилин до утворення золотистої скоринки.