Кутаб
Кількість порцій - 4
Час приготування - 50 хв

Кутаб

Кутаб що це таке і з чим його їдять? Напевно таким питанням цікавиться багато хто. Тому що, мало хто чув про цю борошняну страву азербайджанської кухні. Кутаб уявляє собою пиріжок у формі півмісяця з начинкою. В якості начинки використовують різні інгредієнти. Ми представляємо вашій увазі кутаб із зеленню. Зелень - це не тільки приправа і прикраса страв, а і джерело корисних речовин, які необхідні організму. Зелень дуже улюблена народами Середньої Азії та Кавказу і це не дарма. Адже значення зелені в раціоні обумовлюється її біологічною цінністю і благотворним впливом на організм. Кутаб відрізняється особливим смаковим поєднанням. Спробуйте цю незвичайну і дуже корисну страву, і ви не пошкодуєте.

Інгредієнти

  • Борошно пшеничне - 800 г.
  • Вода - 0,5 л.
  • Сіль - 1 ч. л.
  • Зелень - 200 г.
  • Вершкове масло - 80 г.

Етапи приготування

  • 01

    У миску з борошном додати половину теплої води і сіль, перемішати виделкою. Потім, постійно помішуючи, додавати  теплу воду, що залишилася.

  • 02

    На рівну поверхню, що посипана борошном, викласти і замісити круте тісто. Накрити його і залишити на півгодини.

  • 03

    Зелень, для начинки, подрібнити і гарненько перемішати (для начинки можна використовувати будь-яку свіжу зелень - петрушку, кріп, кінзу, базилік, щавель, зелену цибулю і т.д.).

  • 04

    Розділити тісто на 4 рівні частини, кожну з яких слід розкатати в тонкий млинець. Зелень викласти на половину цього млинця і приправити сіллю.

  • 05

    Після цього скласти його навпіл і запечатати так, щоб усередині не залишилося повітря.

  • 06

    Кутаб смажити на добре розігрітій сковороді і на сильному вогні. Смажити потрібно без масла хвилини по 2-3 з кожної сторони.

  • 07

    Зняти кутаб з вогню на тарілку і покласти зверху по шматочку вершкового масла. Подавати можна з йогуртом або сметаною.