Кутаби із зеленню
Кількість порцій - 12
Час приготування - 2 г

Кутаби із зеленню

Кутаби із зеленню - традиційна страва азербайджанської національної кухні, що представляє собою пиріжки-коржі, для начинки яких використовується найрізноманітніша зелень. У запропонованому рецепті це щавель, шпинат і кріп. Крім цього в дрібно нарізану зелень додаємо обсмажену на вершковому маслі ріпчасту цибулю. Начинка готова! Як і грузинські хачапурі, кутаби смажаться на сухій (без масла) сковороді. Приготовлені кутаби бажано відразу ж змастити вершковим маслом. Щоб вони не остигали і залишалися м'якими, кладіть кутаби у відповідну ємність, яку накрийте зверху рушником або кришкою. Подавати кутаби краще гарячими.

Інгредієнти

  • Борошно - 2 ст. л.
  • Сіль - 1/2 ч  л.
  • Вода - 125 мл.
  • Щавель - 2 пучка
  • Шпинат - 1 пучок
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Кріп - 1 пучок
  • Вершкове масло - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Зелень промити і обсушити. Цибулю очистити. Борошно висипати в миску, додати сіль і воду, замісити тісто. Загорнути тісто в плівку і залишити на 30 хвилин.

  • 02

    Ріпчасту цибулю нарізати тонкими півкільцями і обсмажити на вершковому маслі до злегка золотистого кольору. Охолодити.

  • 03

    Просушену зелень перебрати і відокремити стебла від листочків, листочки посікти. У зелень додати смажену цибулю, сіль і перець. Добре перемішати.

  • 04

    Тісто розділити на однакові шматочки і кожен розкачати в тонкий корж, посипаючи невеликою кількістю борошна. За допомогою тарілки діаметром 20-22 см. і ножа вирізати кола.

  • 05

    На один край коржа покласти зелень, накрити вільною частиною коржа і защипнути ретельно край.

  • 06

    Розігріти сковороду без олії і обсмажити кутаб з двох сторін по 2 хвилини з кожного боку.

  • 07

    Обсмажені кутаби змастити розтопленим маслом.