Кутаби із зеленню - традиційна страва азербайджанської національної кухні, що представляє собою пиріжки-коржі, для начинки яких використовується найрізноманітніша зелень. У запропонованому рецепті це щавель, шпинат і кріп. Крім цього в дрібно нарізану зелень додаємо обсмажену на вершковому маслі ріпчасту цибулю. Начинка готова! Як і грузинські хачапурі, кутаби смажаться на сухій (без масла) сковороді. Приготовлені кутаби бажано відразу ж змастити вершковим маслом. Щоб вони не остигали і залишалися м'якими, кладіть кутаби у відповідну ємність, яку накрийте зверху рушником або кришкою. Подавати кутаби краще гарячими.
Зелень промити і обсушити. Цибулю очистити. Борошно висипати в миску, додати сіль і воду, замісити тісто. Загорнути тісто в плівку і залишити на 30 хвилин.
Ріпчасту цибулю нарізати тонкими півкільцями і обсмажити на вершковому маслі до злегка золотистого кольору. Охолодити.
Просушену зелень перебрати і відокремити стебла від листочків, листочки посікти. У зелень додати смажену цибулю, сіль і перець. Добре перемішати.
Тісто розділити на однакові шматочки і кожен розкачати в тонкий корж, посипаючи невеликою кількістю борошна. За допомогою тарілки діаметром 20-22 см. і ножа вирізати кола.
На один край коржа покласти зелень, накрити вільною частиною коржа і защипнути ретельно край.
Розігріти сковороду без олії і обсмажити кутаб з двох сторін по 2 хвилини з кожного боку.
Обсмажені кутаби змастити розтопленим маслом.