Кутя пшенична
Кількість порцій - 6
Час приготування - 3 г

Кутя пшенична

Здавна ще наші пра-прабабусі готували в ніч на Святий вечір дванадцять страв. Перед Різдвом був суворий піст, а в ніч Різдва Христового можна було розговітися. Тоді-то й ставили на стіл багато різних не пісних страв. Але головним завжди була кутя. Її довго і ретельно готували. І починали це робити ще за кілька днів. Щоб добре розтерти мак в макогоні, зварити зерна пшениці. Але страва було того варта, адже це головна страва в таке велике свято. Добре, що в наший час є безліч пристосувань, які спрощують і прискорюють роботу, і ми можемо приготувати кутю набагато швидше. Але смак її залишається таким же незвичайним.

Інгредієнти

  • Пшениця - 160 г.
  • Сіль - за смаком
  • Мак - 100 г.
  • Горіхи - за смаком
  • Родзинки - за смаком
  • Мед - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Цілі зерна лущеної пшениці залити холодною водою, додати сіль, варити до розм'якшення і відкинути на друшляк.

  • 02

    Мед розвести водою, і залити пшеницю, поставити на слабкий вогонь, довести до кипіння і охолодити.

  • 03

    У готову пшеничну кутю додати перетертий в кавомолці мак і подрібнені горіхи.