Цю старовинну ритуальну страву ми отримали в спадщину від древніх слов'ян. У православії кутя символізує віру живих в царство небесне, вічне життя і воскресіння. Таке ж значення мала ця культова страва і в наших древніх предків. Готували його за традицією з пшениці. А ось багаті люди могли дозволити собі приготувати рисову кутю, оскільки рис або як його тоді називали "cарацінове зерно" привозили до нас купці з далеких країн і коштував він недешево. Пропонуємо вам приготувати цю чудову, просту у приготуванні, поживну і смачну слов'янську страву за нашим рецептом. Бережіть традиції предків!
Рис промити і зварити до готовності. Злити воду і остудити крупу.
Розтерти горіхи з цукром або медом, додати пару ложок кип'яченої води, змішати з рисом. Обшпарити окропом промиті родзинки, додати до суміші.
Перемішати готову страву.