Кутя рисова
Кількість порцій - 6
Час приготування - 30 хв

Кутя рисова

Цю старовинну ритуальну страву ми отримали в спадщину від древніх слов'ян. У православії кутя символізує віру живих в царство небесне, вічне життя і воскресіння. Таке ж значення мала ця культова страва і в наших древніх предків. Готували його за традицією з пшениці. А ось багаті люди могли дозволити собі приготувати рисову кутю, оскільки рис або як його тоді називали "cарацінове зерно" привозили до нас купці з далеких країн і коштував він недешево. Пропонуємо вам приготувати цю чудову, просту у приготуванні, поживну і смачну слов'янську страву за нашим рецептом. Бережіть традиції предків!

Інгредієнти

  • Рис - 300 г.
  • Цукор або мед - 2 ст. л.
  • Родзинки - за смаком
  • Горіхи - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Рис промити і зварити до готовності. Злити воду і остудити крупу.

  • 02

    Розтерти горіхи з цукром або медом, додати пару ложок кип'яченої води, змішати з рисом. Обшпарити окропом промиті родзинки, додати до суміші.

  • 03

    Перемішати готову страву.