Кутя
Кількість порцій - 12
Час приготування - 30 хв

Кутя

Кутя - у перекладі з грецької - варена пшениця. У стародавніх слов'ян - це ритуальне поминальне блюдо, яке символізує вічний зв'язок світу мертвих і світу живих. Кожен продукт в цій страві має своє смислове значення. Зерно - символізує вічне життя, воскресіння, добробут; мед - здоров'я і благополучний побут; мак і горіхи - достаток і плодючість.Кутя - головна обрядова страва на нашому столі в Святвечір, з неї починають святкову вечерю. Пропонуємо вам приготувати кутю за нашим рецептом, який дойшов до нас з глибини століть. Бережіть традиції предків і нехай у вашому домі панує мир, благополуччя і достаток.

Інгредієнти

  • Пшениця для куті - 3 ст.
  • Горіхи - 1 ст.
  • Мак - 1 ст.
  • Родзинки - 1 ст.
  • Мед - за смаком
  • Вода - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Пшеницю зварити. На 3 ст. пшениці взяти - 7 ст. води.

  • 02

    Мак перетерти в кавомолці. Потім на сковорідку налити трохи води, додати мак і цукор. Трохи протушкувати.

  • 03

    Горіхи подрібнити. Родзинки запарити.

  • 04

    Додати в готову кутю мак із цукром, родзинки і горіхи.