Квас на апельсинах
Кількість порцій - 6
Час приготування - 15 хв

Квас на апельсинах

Квас - це досить стародавній кислий напій у слов'ян. Але перші прототипи його з'явилися ще в Стародавньому Римі і навіть Єгипті. Це було щось середнє між квасом і пивом. Фруктовий квас був популярний у Вавилон . Слов'янам квас відомий вже більше тисячі років. На Русі це був повсякденний напій, його готували різні верстви населення, а наявність квасу в домі було ознакою добробуту. Не дарма було придумало багато різних приказок, прислів'їв і висловів з приводу квасу. Квас на апельсинах - це дещо новий рецепт, він відрізняється від класичного саме додаванням апельсинів. Але це тільки надає напою більш кислий смак, який притаманний квасу. Цей напій буде в пору як в літню спеку, так і в холодну зиму.

Інгредієнти

  • Апельсин - 1 шт.
  • Вода кип'ячена - 3000 мл.
  • Дріжджі сухі - 12 г.
  • Цукор - 300 г.

Етапи приготування

  • 01

    Апельсин обдати окропом і нарізати на часточки.

  • 02

    Помістити в трилітрову банку.

  • 03

    Туди ж всипати цукор і дріжджі.

  • 04

    Налити воду (кип'ячену, кімнатної температури) і перемішати.

  • 05

    Накрити щільною тканиною і залишити на добу в теплому місці.

  • 06

    Через добу квас процідити і охолодити в холодильнику. Квас на апельсинах готовий!