Квас - це досить стародавній кислий напій у слов'ян. Але перші прототипи його з'явилися ще в Стародавньому Римі і навіть Єгипті. Це було щось середнє між квасом і пивом. Фруктовий квас був популярний у Вавилон . Слов'янам квас відомий вже більше тисячі років. На Русі це був повсякденний напій, його готували різні верстви населення, а наявність квасу в домі було ознакою добробуту. Не дарма було придумало багато різних приказок, прислів'їв і висловів з приводу квасу. Квас на апельсинах - це дещо новий рецепт, він відрізняється від класичного саме додаванням апельсинів. Але це тільки надає напою більш кислий смак, який притаманний квасу. Цей напій буде в пору як в літню спеку, так і в холодну зиму.
Апельсин обдати окропом і нарізати на часточки.
Помістити в трилітрову банку.
Туди ж всипати цукор і дріжджі.
Налити воду (кип'ячену, кімнатної температури) і перемішати.
Накрити щільною тканиною і залишити на добу в теплому місці.
Через добу квас процідити і охолодити в холодильнику. Квас на апельсинах готовий!