Кукурудзяні палички з чеддером і халапеньо
Кількість порцій - 4
Час приготування - 30 хв

Кукурудзяні палички з чеддером і халапеньо

У даному рецепті з'єднуються два вишуканих смаки: смак сиру чеддер і перцю халапеньо. Широку популярність сир чеддер придбав завдяки своєму неповторному горіховому і злегка гострому і кислуватому присмаку. Сир чеддер названий на честь села Чеддер (графство Сомерсет в Англії), яке є місцем його первинного виробництва. Перець халапеньо свою назву отримав від міста Халапа (штат Вераксус у Мексиці). Маленькі зелені перчики халапеньо володіють помірно пекучим смаком і в складі кукурудзяних паличок цей смак лише підкреслює смак сиру.

Інгредієнти

  • Борошно кукурудзяне - 200 г.
  • Цукор - 1 ч.л.
  • Сода - 0,5 ч.л.
  • Сіль - 0,5 ч.л.
  • Вершки - 200 мл.
  • Сир чеддер - 200 г.
  • Яйце куряче - 1 шт.
  • Цибуля зелена - 50 г.
  • Перець халапеньо - 2 ст. л.
  • Масло вершкове - 50 г.

Етапи приготування

  • 01

    Духовку розігріти до 220°C. Поставити деко в духовку на 10 хвилин.

  • 02

    У мисці змішати борошно, цукор, сіль, соду. Окремо змішати яйця і вершки. Після, змішати обидві суміші в одну, додати вже в загальну суміш тертий сир, подрібнену цибулю і перець. Додати 2 ст. л. вершкового масла, ретельно перемішати.

  • 03

    Деко дістати з духовки, змастити залишками вершкового масла. З тіста сформувати довгі тонкі ковбаски, викласти їх на змащене деко, поставити в духовку на 12-15 хвилин. Після, остудити 5-10 хвилин на деко, потім викласти на тарілку.