Курка з лаймом і текілою
Кількість порцій - 4
Час приготування - 30 хв

Курка з лаймом і текілою

Так багато зараз говорять про страви із курки, що навіть ті, хто не був шанувальником курятини, напевно, полюбив її. Весь час з'являються все нові рецепти, як смачно і швидко приготувати куряче м'ясо, щоб воно було незвичайним на смак. Щоб зберегло всі свої корисні інгредієнти. Такий рецепт, як курка з лаймом і текілою, напевно зацікавить багатьох. Адже маринад з алкогольного напою (причому будь-якого) завжди змінює смак всієї страви. Курка просочується соковитим маринадом і стає неймовірно смачною. Ви можете присипати готову страву зеленню перед подачею. Або ж зробити із маринаду, що залишився, соус і подати разом з куркою.

Інгредієнти

  • Текіла - 0,5 ст.
  • Сік апельсина - 0,5 ст.
  • Сік лайма - 1 ст.
  • Чилі мелений - 1 ст. л.
  • Перець чилі свіжий - 1 ст. л.
  • Часник - 3 шт.
  • Грудинка куряча зі шкірою - 3 шт.
  • Сіль - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    У мисці змішати текілу, сік лайма і апельсина, мелений чилі, різаний свіжий перець чилі, подрібнений часник і сіль.

  • 02

    Всі інгредієнти перемішати. В отриманий маринад покласти грудинки, поставити в холодильник на ніч.

  • 03

    Нагріти сковороду-гриль до максимальної температури, витягнути курку з маринаду, обсушити, обсмажити шкірою вниз. Перевернути на іншу сторону, смажити до готовності. Готову курку викласти на тарілку, дати постояти протягом 5 хвилин.