Курячі рулетики з гірчичним соусом
Кількість порцій - 4
Час приготування - 50 хв

Курячі рулетики з гірчичним соусом

Родзинкою цієї страви, що надає йому особливу пікантність, безсумнівно, є гірчичний соус. Завдяки йому курячі рулетики виходять з відмінною рум'яної і хрусткою скоринкою. Не рідко такі рулетики готують з іншими начинками. Крім базиліка в якості начинки також використовують гриби, чорнослив, сир, моркву, болгарський перець, спаржу та інші овочі. Блюдо подається на вечерю в гарячому вигляді, можна з овочевою нарізкою і соусом. Досить часто курячі рулетики також подаються в якості закуски до пива.

Інгредієнти

  • Йогурт знежирений - 215 мл.
  • Гірчиця діжонська - 2 ст. л.
  • Цибуля зелена - 2 ст. л.
  • Масло вершкове - 2 ст. л.
  • Базилік (листя) - 2 ст. л.
  • Грудинка куряча - 4 шт.
  • Сіль - за смаком
  • Сухарі панірувальні - 200 г.
  • Сир пармезан - 100 г.
  • Перець чорний мелений - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Для приготування соусу, необхідно в чашу блендера вилити половину йогурту, 1 ст. л. гірчиці, нарізану зелену цибулю, подрібнити до однорідної маси. Соус повинен нагрітися до кімнатної температури.

  • 02

    Духовку розігріти до 200°C. Деко застелити фольгою, фольгу змастити маслом. Курку необхідно очистити від кісток і шкіри.

  • 03

    Викласти 0,5 ст.л. базиліка на курячу грудку, посолити і поперчити, згорнути грудку в рулет. Так само вчинити з рештою м'яса і базиліком.

  • 04

    Змішати в мисці йогурт, що залишився і гірчицю, в іншій мисці змішати сухарі і пармезан. Вимочити грудки в йогурті, після - в сухарях.

  • 05

    Викласти грудки на фольгу, змастити маслом. Випікати протягом 30 хвилин до золотистої скоринки. При подачі полити соусом.