Родзинкою цієї страви, що надає йому особливу пікантність, безсумнівно, є гірчичний соус. Завдяки йому курячі рулетики виходять з відмінною рум'яної і хрусткою скоринкою. Не рідко такі рулетики готують з іншими начинками. Крім базиліка в якості начинки також використовують гриби, чорнослив, сир, моркву, болгарський перець, спаржу та інші овочі. Блюдо подається на вечерю в гарячому вигляді, можна з овочевою нарізкою і соусом. Досить часто курячі рулетики також подаються в якості закуски до пива.
Для приготування соусу, необхідно в чашу блендера вилити половину йогурту, 1 ст. л. гірчиці, нарізану зелену цибулю, подрібнити до однорідної маси. Соус повинен нагрітися до кімнатної температури.
Духовку розігріти до 200°C. Деко застелити фольгою, фольгу змастити маслом. Курку необхідно очистити від кісток і шкіри.
Викласти 0,5 ст.л. базиліка на курячу грудку, посолити і поперчити, згорнути грудку в рулет. Так само вчинити з рештою м'яса і базиліком.
Змішати в мисці йогурт, що залишився і гірчицю, в іншій мисці змішати сухарі і пармезан. Вимочити грудки в йогурті, після - в сухарях.
Викласти грудки на фольгу, змастити маслом. Випікати протягом 30 хвилин до золотистої скоринки. При подачі полити соусом.