Куряче філе в соєвому соусі, в омлеті з рисом і спаржею
Кількість порцій - 4
Час приготування - 35 хв

Куряче філе в соєвому соусі, в омлеті з рисом і спаржею

Куряче філе в соєвому соусі, в омлеті з рисом і спаржею - аналог японської страви оякодон. Готується воно швидко і просто. Куряче філе виходить злегка солодкуватим. Сама страва виходить соковитою і ароматною з гармонійним, традиційним для японських страв, свіжим смаком. У Країні висхідного сонця її їдять вдома, продають в закусочних на обід, готують в ресторанах. Це універсальне блюдо, можна приготувати як на сніданок, так і на обід і на вечерю. На стіл блюдо подається гарячим, попередньо можна посипати нарізаною зеленою цибулею.

Інгредієнти

  • Філе куряче - 300 г.
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Морква - 1 шт.
  • Імбир (коріння) - 1 ч. л.
  • Соус соєвий - 6 ст. л.
  • Сіль - 1 г.
  • Сік лимонний - 3 ст. л.
  • Олія оливкова - 6 ст. л.
  • Яйце куряче - 3 шт.
  • Перець чорний мелений - 1 г.
  • Спаржа - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Курку нарізати маленькими шматочками, скропити лимонним соком, залишити на 30 хвилин.

  • 02

    Розігріти сковороду, налити соєвий соус, довести соус до кипіння, після чого покласти на сковороду нарізану півкільцями цибулю, а також натерту моркву. Влити оливкову олію.

  • 03

    Готувати суміш на сковороді до м'якості овочів, після чого додати до них курку і натертий імбир. Тушкувати 10 хвилин, після, перевернути шматочки м'яса на іншу сторону.

  • 04

    Добре збити яйця, додати сіль, після, вилити в сковороду до курки. Накрити сковороду кришкою, тушкувати протягом 1-2 хвилин.

  • 05

    Відварити рис практично до готовності. Промити під холодною водою. Розігріти невелику каструлю, влити оливкову олію, висипати спаржу, обсмажувати 10 хвилин. Влити 100-150 мл. води. Висипати до спаржі напівготовий рис, варити до готовності. Додати сіль за смаком.

  • 06

    При подачі викласти рис на тарілку, зверху покласти курку.