Баранина з ріпою і солодкою цибулею в червоному вині
Кількість порцій - 6
Час приготування - 2 г

Баранина з ріпою і солодкою цибулею в червоному вині

Повноцінна, смачна, ситна і ароматна страва, яка порадує ваших гостей, вони будуть захоплюватися вашою кулінарною майстерністю. Можливо і часу потрібно чимало, щоб приготувати баранину в такому вигляді, але результат не змусить вас чекати. Таку соковиту і смачну баранину ви ще не куштували! У страві багато інгредієнтів, які доповнюють один одного, роблять страву повноцінною, ароматною і дуже смачною. Повірте, всі, хто тільки відчує аромат цієї страви, будуть вражені цим багатим букетом. А спробувавши хоч шматочок, вони закохаються в страву відразу ж. Ну а ви будете улюбленим кулінаром з цих пір, вас всі проситимуть поділитися смачним і чудовим рецептом приготування баранини.

Інгредієнти

  • Вино червоне сухе - 0,5 л.
  • Філе баранини - 1 кг.
  • Нога бараняча - 200 г.
  • Печериці - 100 г.
  • Бульйон з яловичини - 1 л.
  • Гірчиця - 1 ст.л.
  • Масло рослинне - 50 мл.
  • Ріпа - 400 г.
  • Морква - 100 г.
  • Стебло селери - 1 шт.
  • Цибуля - 1 шт.
  • Часник - 10 г.
  • Базилік - 20 г.
  • Чебрець - 2 шт.
  • Лавровий лист - 1 шт.

Етапи приготування

  • 01

    Спочатку дрібно нарізати моркву, цибулю та стебла селери. Підготувати сотейник з рослинною олією та на швидкому вогні, обсмажити попередньо порізані овочі.

  • 02

    Шматочки баранини додати до обсмажених овочів та готувати до отримання коричневої скоринки на м’ясі. Якщо виникне небезпека, що овочі почнуть підгорати,- додати ще масла.

  • 03

    Нарізати філе баранини кубиками двох – трьох сантиметрів та додати в сотейник, після цього добавити часник та обсмажити протягом двох хвилин. Залити все бульйоном та вином. Зменшити вогонь, накрити сотейник кришкою та залишити готуватись на одну годину.

  • 04

    Тим часом почистити цибулю та ріпу, останню нарізати сегментами по три – чотири сантиметри, а цибулю розрізати на половинки. Гриби нарізати тоненькими скибочками. На рослинному маслі обсмажити цибулю, ріпу та печериці і перекласти все це до сотейника з бараниною. Отриману суміш перемішати, кинути перець горошком, лавровий листок і чебрець. Залишити ще на сорок хвилин на легкому вогні. Після чого додати гірчицю, добре перемішати, посолити та залишити готуватися ще п’ять хвилин. Зняти з вогню, посипати рубаним базиліком і подавати, поки гаряче.