Ми стали краще
Icon
Спробуйте новий дизайн, що став чистішим та кращим, а також був адаптованим для мобільних пристроїв
Спробувати новий дизайн
Час до закриття найближчого вікна доставки Рус Укр Eng
Головна Рецепти › Локшина з креветками в кокосовому молоці
Локшина з креветками в кокосовому молоці

Локшина з креветками в кокосовому молоці

Друга страва з локшини з креветками тушкованої в кокосовому молоці готується дуже швидко і просто. Креветки бажано брати крупніші і потрібно купувати тільки сирі, ні в якому разі не червоні - варені, інакше вони будуть гумові. Масло краще брати арахісове, але якщо немає, то підійде будь-яке. Важлива порада: якщо не знайшли кокосове молоко, то можна взяти звичайне молоко і кокосову стружку і замочити її на ніч в молоці, на ранок не відрізниш від справжнього кокосового молока. Перед подачею на стіл блюдо прикрашають листочками селери і кінзою.

Кількість порцій 6
Час приготування 40 хв

  1. 1. Креветки — 20 шт.
  2. 2. Кокосове молоко — 200 мл.
  3. 3. Гострий перець — 1 шт.
  4. 4. Часник — 1 зубчик
  5. 5. Рибний соус — 1 ч. л.
  6. 6. Соєвий соус — 1 ч. л.
  7. 7. Біле сухе вино — 1 ст. л.
  8. 8. Лимон — 1 шт.
  9. 9. Лапша — 400 г.
  10. 10. Кінза — за смаком
  11. 11. Арахісове масло — 2 ст. л.

Етапи готування

  1. Креветки очистити, залишивши при цьому голови і кінчики хвоста. Так соус буде більш насиченим.

  2. Гострий перець очистити від насіння і мембран, промити й нарізати. Часник подрібнити.

  3. Розігріти арахісове масло. Обсмажити часник, влити рибний і соєвий соуси, готувати ще півхвилини, після чого додати вино. Через 2 хвилини влити кокосове молоко. Готувати 10 хвилин, після чого додати цедру лимона і чилі. Додати креветки і готувати ще 2 хвилини.

  4. Локшину відварити, перемішати з приготованим соусом і влити сік 1 лимона. При подачі посипати зеленню кінзи.