Локшина з креветками в кокосовому молоці
Кількість порцій - 6
Час приготування - 40 хв

Локшина з креветками в кокосовому молоці

Друга страва з локшини з креветками тушкованої в кокосовому молоці готується дуже швидко і просто. Креветки бажано брати крупніші і потрібно купувати тільки сирі, ні в якому разі не червоні - варені, інакше вони будуть гумові. Масло краще брати арахісове, але якщо немає, то підійде будь-яке. Важлива порада: якщо не знайшли кокосове молоко, то можна взяти звичайне молоко і кокосову стружку і замочити її на ніч в молоці, на ранок не відрізниш від справжнього кокосового молока. Перед подачею на стіл блюдо прикрашають листочками селери і кінзою.

Інгредієнти

  • Креветки - 20 шт.
  • Кокосове молоко - 200 мл.
  • Гострий перець - 1 шт.
  • Часник - 1 зубчик
  • Рибний соус - 1 ч. л.
  • Соєвий соус - 1 ч. л.
  • Біле сухе вино - 1 ст. л.
  • Лимон - 1 шт.
  • Лапша - 400 г.
  • Кінза - за смаком
  • Арахісове масло - 2 ст. л.

Етапи приготування

  • 01

    Креветки очистити, залишивши при цьому голови і кінчики хвоста. Так соус буде більш насиченим.

  • 02

    Гострий перець очистити від насіння і мембран, промити й нарізати. Часник подрібнити.

  • 03

    Розігріти арахісове масло. Обсмажити часник, влити рибний і соєвий соуси, готувати ще півхвилини, після чого додати вино. Через 2 хвилини влити кокосове молоко. Готувати 10 хвилин, після чого додати цедру лимона і чилі. Додати креветки і готувати ще 2 хвилини.

  • 04

    Локшину відварити, перемішати з приготованим соусом і влити сік 1 лимона. При подачі посипати зеленню кінзи.