Лазанья з м'ясом і грибами
Кількість порцій - 6
Час приготування - 1 г

Лазанья з м'ясом і грибами

Італійська лазанья - блюдо, яке популярне в усьому світі. Лазанья з м'ясом і грибами - рецепт для любителів смачненького. Страва дуже ситна. Готувати цю страву просто, але вона потребує часу, уваги і терпіння. Щоб лазанья з м'ясом і грибами була ще більш ароматною, додають до свіжих грибів кілька сушених, попередньо замочених, а щоб лазання була менш жирної, кладуть більше овочів. Лазанья з м'ясом і грибами стане смачнішою, якщо додати до неї ароматних трав. Готову лазанью виймають з духовки і ставлять на 10-15 хвилин остигати. Потім розрізають на порції і подають на стіл.

Інгредієнти

  • Фарш із яловичини - 250 г.
  • Цибуля - 1 шт.
  • Пецериці - 250 г.
  • Консервовані томати - 4 шт.
  • Сіль - за смаком
  • Чебрець - за смаком
  • Орегано - за смаком
  • Вершкове масло - 5 ст. л.
  • Молоко - 800 мл.
  • Борошно - 3 ст. л.
  • Мускатний горіх - 1 ч. л.
  • Лазанья - 6 листів
  • Сир Моцарела - 80 г.
  • Сир Пармезан - 3 ст. л.
  • Соняшникова олія - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Дрібно порізану цибулю обсмажити до прозорості на олії.

  • 02

    Додати фарш, спеції, обсмажити фарш із цибулею.

  • 03

    Потім додати томати і смажити до випаровування рідини.

  • 04

    Окремо порізати гриби і обсмажити їх теж в невеликій кількості соняшникової олії, посолити.

  • 05

    Для приготування соусу Бешамель в каструлі розтопити вершкове масло. Додати борошно, смажити 1 хвилину, постійно помішуючи. Тонкою цівкою додати молоко, продовжувати помішувати.

  • 06

    Як закипить, додати мускатний горіх, посолити, поперчити.

  • 07

    Варити ще 1 хвилину. Посолити і поперчити.

  • 08

    На дно форми для запікання налити соус, після покласти листи лазаньї. Після шар фаршу з цибулею і томатами. Посипати сиром Пармезан, полити знову соусом. Після знову листи лазаньї, потім соус, гриби і посипати сиром Пармезан. Останній шар листи лазаньї і знову соус.

  • 09

    Зверху посипати сиром Моцарела. Залишити лазанью приблизно на 1 годину, після прикрити фольгою, поставити в духовку нагріту до 150°C і запікати 20 хвилин.

  • 10

    Після запікання фольгу прибрати і запекти до готовності. Коли лазанья стане золотистого кольору - можна вимикати.