Італійська лазанья - блюдо, яке популярне в усьому світі. Лазанья з м'ясом і грибами - рецепт для любителів смачненького. Страва дуже ситна. Готувати цю страву просто, але вона потребує часу, уваги і терпіння. Щоб лазанья з м'ясом і грибами була ще більш ароматною, додають до свіжих грибів кілька сушених, попередньо замочених, а щоб лазання була менш жирної, кладуть більше овочів. Лазанья з м'ясом і грибами стане смачнішою, якщо додати до неї ароматних трав. Готову лазанью виймають з духовки і ставлять на 10-15 хвилин остигати. Потім розрізають на порції і подають на стіл.
Дрібно порізану цибулю обсмажити до прозорості на олії.
Додати фарш, спеції, обсмажити фарш із цибулею.
Потім додати томати і смажити до випаровування рідини.
Окремо порізати гриби і обсмажити їх теж в невеликій кількості соняшникової олії, посолити.
Для приготування соусу Бешамель в каструлі розтопити вершкове масло. Додати борошно, смажити 1 хвилину, постійно помішуючи. Тонкою цівкою додати молоко, продовжувати помішувати.
Як закипить, додати мускатний горіх, посолити, поперчити.
Варити ще 1 хвилину. Посолити і поперчити.
На дно форми для запікання налити соус, після покласти листи лазаньї. Після шар фаршу з цибулею і томатами. Посипати сиром Пармезан, полити знову соусом. Після знову листи лазаньї, потім соус, гриби і посипати сиром Пармезан. Останній шар листи лазаньї і знову соус.
Зверху посипати сиром Моцарела. Залишити лазанью приблизно на 1 годину, після прикрити фольгою, поставити в духовку нагріту до 150°C і запікати 20 хвилин.
Після запікання фольгу прибрати і запекти до готовності. Коли лазанья стане золотистого кольору - можна вимикати.