Ми стали краще
Icon
Спробуйте новий дизайн, що став чистішим та кращим, а також був адаптованим для мобільних пристроїв
Спробувати новий дизайн
Час до закриття найближчого вікна доставки Рус Укр Eng
Головна Рецепти › Лазанья зі шпинату і сиру з кедровими горішками
Лазанья зі шпинату і сиру з кедровими горішками

Лазанья зі шпинату і сиру з кедровими горішками

Лазанья - традиційне італійське блюдо, яке представляє собою пласти тіста, перекладені різною начинкою. Лазанья означає «розтягнутий» у перекладі з італійської. Це різновид пасти у вигляді плоских прямокутників. Лазанью відварюють до напівготовності, потім укладають шарами в форму для випічки і запікають у духовці. На кожен лист обов'язково кладуть начинку. Начинка зі шпинату і сиру з кедровими горішками - це дуже смачно. Важливо, щоб кожен шар покривався соусом і сиром. Лазанья вважається першою стравою, вона так добре наповнена начинкою, що часто її однієї цілком достатньо для ситного обіду або вечері.

Кількість порцій 4
Час приготування 150 хв

  1. 1. Молоко — 850 мл.
  2. 2. Масло вершкове — 60 г.
  3. 3. Борошно пшеничне — 50 г.
  4. 4. Лавровий лист — 1 шт.
  5. 5. Сир пармезан — 60 г.
  6. 6. Шпинат — 600 г.
  7. 7. Сир рікота — 250 г.
  8. 8. Листи лазаньї готові сухі — 12 шт.
  9. 9. Горіхи кедрові — 50 г.
  10. 10. Горіх мускатний — 0,25 шт.
  11. 11. Сир горгонзола — 200 г.
  12. 12. Сіль — за смаком
  13. 13. Сир моцарелла — 200 г.
  14. 14. Перець чорний мелений — за смаком

Етапи готування

  1. Для приготування соусу необхідно змішати в каструлі молоко, 50 г. вершкового масла, борошно, додати лавровий лист, сіль і перець. Поставити на маленький вогонь суміш, коли почне закипати, зменшити вогонь, варити ще 5 хвилин. Додати 50 г. пармезану, зняти каструлю з вогню, витягнути лавровий лист, накрити каструлю кришкою.

  2. Промити ретельно шпинат під холодною водою, прибрати жорсткі стебла.

  3. Поставити на вогонь велику каструлю, додати в неї залишене вершкове масло, викласти листя шпинату, присипаючи їх сіллю. Готувати на середньому вогні протягом 2 хвилин, при закритій кришці, до м'якості шпинату.

  4. Відварені листя шпинату викласти на друшляк, вичавити рідину, дрібно нарізати. Перекласти в миску, додати до шпинату рікоту, і влити 150 мл. соусу. Додати сіль і перець за смаком, додати також тертий мускатний горіх, ретельно перемішати, додати в кінці горгонзолу.

  5. На невеликій сковороді обсмажити кедрові горіхи 1 хвилину.

  6. Форму змастити маслом, викласти чверть соусу, далі - третину суміші зі шпинату, посипати горіхами. Накрити листами тіста. Повторити все спочатку, між горіхами і пастою викласти третину тертого сиру моцарелла. Зробити ще один шар, зверху викласти тісто, далі залишений соус, моцарелу і пармезан.

  7. Розігріти духовку до 180°C, випікати протягом 50-60 хвилин. Витягнути із духовки, дати охолонути протягом 10 хвилин.