Лазанья зі шпинату і сиру з кедровими горішками
Кількість порцій - 4
Час приготування - 2 г 30 хв

Лазанья зі шпинату і сиру з кедровими горішками

Лазанья - традиційне італійське блюдо, яке представляє собою пласти тіста, перекладені різною начинкою. Лазанья означає «розтягнутий» у перекладі з італійської. Це різновид пасти у вигляді плоских прямокутників. Лазанью відварюють до напівготовності, потім укладають шарами в форму для випічки і запікають у духовці. На кожен лист обов'язково кладуть начинку. Начинка зі шпинату і сиру з кедровими горішками - це дуже смачно. Важливо, щоб кожен шар покривався соусом і сиром. Лазанья вважається першою стравою, вона так добре наповнена начинкою, що часто її однієї цілком достатньо для ситного обіду або вечері.

Інгредієнти

  • Молоко - 850 мл.
  • Масло вершкове - 60 г.
  • Борошно пшеничне - 50 г.
  • Лавровий лист - 1 шт.
  • Сир пармезан - 60 г.
  • Шпинат - 600 г.
  • Сир рікота - 250 г.
  • Листи лазаньї готові сухі - 12 шт.
  • Горіхи кедрові - 50 г.
  • Горіх мускатний - 0,25 шт.
  • Сир горгонзола - 200 г.
  • Сіль - за смаком
  • Сир моцарелла - 200 г.
  • Перець чорний мелений - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Для приготування соусу необхідно змішати в каструлі молоко, 50 г. вершкового масла, борошно, додати лавровий лист, сіль і перець. Поставити на маленький вогонь суміш, коли почне закипати, зменшити вогонь, варити ще 5 хвилин. Додати 50 г. пармезану, зняти каструлю з вогню, витягнути лавровий лист, накрити каструлю кришкою.

  • 02

    Промити ретельно шпинат під холодною водою, прибрати жорсткі стебла.

  • 03

    Поставити на вогонь велику каструлю, додати в неї залишене вершкове масло, викласти листя шпинату, присипаючи їх сіллю. Готувати на середньому вогні протягом 2 хвилин, при закритій кришці, до м'якості шпинату.

  • 04

    Відварені листя шпинату викласти на друшляк, вичавити рідину, дрібно нарізати. Перекласти в миску, додати до шпинату рікоту, і влити 150 мл. соусу. Додати сіль і перець за смаком, додати також тертий мускатний горіх, ретельно перемішати, додати в кінці горгонзолу.

  • 05

    На невеликій сковороді обсмажити кедрові горіхи 1 хвилину.

  • 06

    Форму змастити маслом, викласти чверть соусу, далі - третину суміші зі шпинату, посипати горіхами. Накрити листами тіста. Повторити все спочатку, між горіхами і пастою викласти третину тертого сиру моцарелла. Зробити ще один шар, зверху викласти тісто, далі залишений соус, моцарелу і пармезан.

  • 07

    Розігріти духовку до 180°C, випікати протягом 50-60 хвилин. Витягнути із духовки, дати охолонути протягом 10 хвилин.