Рецепт звичайних голубців запозичений нами з Близького Сходу. Там люблять додавати в страви найрізноманітніші приправи для гостроти і гіркуватості. Без сумніву, страва виходить дуже соковита і смачна. Але і часу на її приготування потрібно чимало. Щоб загорнути кожен голубець, знадобитися довго старатися. оскыльки існують рецепти лінивих вареників чи відбивних, так само можна скоротити час і на приготування лінивих голубців. Інгредієнти знадобляться ті ж, але тільки не потрібно загортати фарш у листя капусти. Все набагато простіше. При цьому не потрібно їх тушкувати, адже ліниві голубці готують у духовці. Котлетки з начинки покриваються ніжною скоринкою. А якщо ще й полити їх соусом або сметаною, то вийде ще смачніше.
Капусту дрібно порізати, ошпарити її кип'ятком і дати постояти п’ять хвилин, щоб вона стала м’якшою. Рис відварити в підсоленій воді.
М'ясо прокрутити на м’ясорубці, додати порізану цибулю, рис, капусту, а також яйце. Потім посолити та поперчити. Добре все перемішати.
На змащене деко покласти дрібно нарізану капусту. З отриманого фаршу сформувати котлети. Тим часом обжарити цибулю та моркву, додати томатну пасту розбавлену склянкою води.
Залити соусом голубці та відправити їх в духовку на 40-60 хвилин.