Крижана кава по-грецьки
Кількість порцій - 4
Час приготування - 10 хв

Крижана кава по-грецьки

Класична грецька кава готується виключно з мелених зерен, вариться вона тільки в турці і на дуже-дуже маленькому полум'ї або на розжареному вугіллі або піску, поставленому на вогонь. Винятком є грецька холодна кава - вона готується з розчинної кави, простої кип'яченої води, цукру і кубиків льоду. І хоча за правилами грецька крижана кава готується з води, можна поекспериментувати, додавши замість води молоко. Згідно з однією з версій рецепт такої кави з'явився абсолютно випадково, коли один з гостей якогось великого заходу в Греції не зміг знайти окріп і в чашку з кавою і цукром налив холодної води - напій вийшов дуже смачним.

Інгредієнти

  • Цукор - 2 ч. л.
  • Лід - за смаком
  • Кава розчинна - 2 ч. л.
  • Вода - 50 мл.
  • Молоко - 70 мл.

Етапи приготування

  • 01

    Молоко і лід повинні бути добре охолоджені.

  • 02

    У блендері змішати каву, лід, воду і цукор. Перемішати.

  • 03

    Додати в загальну суміш молоко. Ще раз перемішати. Подавати відразу ж.