Сьогодні побалуйте себе таким корисним смачним і ароматним десертом як лимонне суфле. Такий вишуканий десерт дуже легко готується. При мінімумі зусиль ви отримаєте максимум користі і задоволення. Насолодіться цим десертом. Уявіть як легка, ніжна і ароматно-лимонна маса торкається ваших губ і тане в роті. Уявили? Тоді прямо біжіть на кухню і приготуйте такий прекрасний десерт, щоб потім ним насолодитися і порадувати своїх рідних. Мало того, ви принесете величезну користь, якщо приготуєте такий десерт взимку. Адже, давно відомо, що лимон містить вітамін С, який допомагає нам зміцнити імунітет і побороти грип. Тому взимку під час епідемій грипу такий десерт з лимона просто незамінний.
Лимон розрізати навпіл і вичавити сік з обох половин.
Збити міксером яєчні жовтки, лимонний сік і половину цукру.
Потім додати борошно і ще раз збити міксером хвилини 3.
Потім ємність поставити на водяну баню і продовжити збивати міксером хвилин 8-10.
Зняти з водяної бані і знову збити тісто міксером на середній швидкості хвилин 10.
В окремій ємності збити яєчні білки з цукром, що залишився.
Поставити ємність зі збитими білками на водяну баню, почекати, поки розчиниться цукор.
Зняти з бані і продовжити збивати до міцної піни.
Половину збитих білків ввести в суміш зі збитими жовтками, а потім цю суміш додати до суміші збитих білків, що залишилася.
Акуратно наповнити сумішшю форми для запікання. Форми поставити в розігріту до 170°С духовку, хвилин на 15, поки суміш не підніметься і не стане золотистою.
Подавати суфле відразу ж, поки воно не опало, присипавши зверху цукровою пудрою.