Лимонне суфле
Кількість порцій - 4
Час приготування - 40 хв

Лимонне суфле

Сьогодні побалуйте себе таким корисним смачним і ароматним десертом як лимонне суфле. Такий вишуканий десерт дуже легко готується. При мінімумі зусиль ви отримаєте максимум користі і задоволення. Насолодіться цим десертом. Уявіть як легка, ніжна і ароматно-лимонна маса торкається ваших губ і тане в роті. Уявили? Тоді прямо біжіть на кухню і приготуйте такий прекрасний десерт, щоб потім ним насолодитися і порадувати своїх рідних. Мало того, ви принесете величезну користь, якщо приготуєте такий десерт взимку. Адже, давно відомо, що лимон містить вітамін С, який допомагає нам зміцнити імунітет і побороти грип. Тому взимку під час епідемій грипу такий десерт з лимона просто незамінний.

Інгредієнти

  • Лимон - 1 шт.
  • Яйця - 3 шт.
  • Цукор - 100 г.
  • Борошно - 2 ст. л.
  • Цукрова пудра - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Лимон розрізати навпіл і вичавити сік з обох половин.

  • 02

    Збити міксером яєчні жовтки, лимонний сік і половину цукру.

  • 03

    Потім додати борошно і ще раз збити міксером хвилини 3.

  • 04

    Потім ємність поставити на водяну баню і продовжити збивати міксером хвилин 8-10.

  • 05

    Зняти з водяної бані і знову збити тісто міксером на середній швидкості хвилин 10.

  • 06

    В окремій ємності збити яєчні білки з цукром, що залишився.

  • 07

    Поставити ємність зі збитими білками на водяну баню, почекати, поки розчиниться цукор.

  • 08

    Зняти з бані і продовжити збивати до міцної піни.

  • 09

    Половину збитих білків ввести в суміш зі збитими жовтками, а потім цю суміш додати до суміші збитих білків, що залишилася.

  • 10

    Акуратно наповнити сумішшю форми для запікання. Форми поставити в розігріту до 170°С духовку, хвилин на 15, поки суміш не підніметься і не стане золотистою.

  • 11

    Подавати суфле відразу ж, поки воно не опало, присипавши зверху цукровою пудрою.