Лінива пахлава
Кількість порцій - 4
Час приготування - 1 г

Лінива пахлава

Залежно від національних особливостей пахлава може бути з горіхами, медом, фруктами та іншими цікавими і корисними добавками. Однак суть одна і та ж - це десерт з листкового тіста з горіховою начинкою і медовим сиропом. Пахлаву готують з безлічі листів тіста з папір товщиною, рекомендують не менше 7 шарів, а лінива пахлава - значить тільки з двох шарів. Використовувати краще форму з високими бортиками, розмірами близько 20 на 30 см. Якщо немає форми з високими бортами, можна взяти сковороду. Горіхи, арахіс або волоські, потрібно злегка підсмажити в духовці, потім перекрутити в м'ясорубці. Перед подачею дати пахлаві постояти ще 15-20 хв. для повного просочення сиропом.

Інгредієнти

  • Масло вершкове - 200 г.
  • Сметана - 200 г.
  • Сода - 0,5 ч. л.
  • Борошно пшеничне - 400 г.
  • Горіхи волоські - 200 г.
  • Родзинки - 200 г.
  • Цукор - 300 г.
  • Яйце куряче - 2 шт.
  • Ванілін - 1 г.

Етапи приготування

  • 01

    Ретельно промити родзинки в холодній воді, залишити у воді до набрякання, потім висушити на паперовому рушнику.

  • 02

    Погасити соду в сметані, додати борошно, порізати розм'якшене вершкове масло. Замісити тісто. Розділити на дві частини, одна повинна бути трохи більшою за іншу.

  • 03

    У мисці змішати родзинки, подрібнені волоські горіхи, всипати цукор вбити яйце. Перемішати.

  • 04

    Змастити форму для випікання маслом, викласти більшу частину тіста, зробити також бортики по стінках форми. Зверху на тісто викласти начинку із горіхів, зверху викласти розкатану меншу половину тіста.

  • 05

    Збити яйце, змастити ним верхній шар тіста, поставити форму в духовку на 40 хвилин, випікати при температурі 220ºС. Потім готову пахлаву остудити і нарізати шматочками.