Сочевичний суп з сиром
Кількість порцій - 8
Час приготування - 30 хв

Сочевичний суп з сиром

Сочевичний суп з сиром – це надзвичайно поживно та смачно. Його дуже часто використовували наші предки як ліки, тому в корисності цієї страви немає сумніву. Чечевиця зараз не дуже часто використовується, вона є трішки забутою людьми рослиною, проте загальне погіршення стану навколишнього середовища, потребує активізації нових вітамінних комплексів, саме такою є ця дивовижна складова нашої страви. Проте не слід забувати і про її смакові властивості, які вдало доповнюються ніжним, духмяним сиром. Актуальність даної страви просто зашкалює, її легкість та здатність насичувати організм енергією, приємно порадує вас. Тому готуйте із задоволенням!

Інгредієнти

  • Сир - 150г
  • Сочевиця - 350г
  • Цибуля - 2шт
  • Морква - 150г
  • Часник - 100г
  • Олія оливкова - 10мл
  • Сіль - 2г
  • Перець чорний мелений - 2г
  • Вода - 1600мл
  • Кінза - 50г
  • Лайм - 150г

Етапи приготування

  • 01

    Головку часнику очистити, зрізати верх.

  • 02

    Пару цибулин очистити від лушпиння. Моркву очистити і нарізати кружечками.

  • 03

    Сочевицю промити, покласти в каструлю разом з морквою та цибулею, залити водою, довести до кипіння. Посолити, поперчити, зменшити вогонь, варити, поки сочевиця не розвариться (15 хвилин).

  • 04

    Витягнути з каструлі цибулини. Додати запечений часник, подрібнити блендером до отримання однорідної суміші.

  • 05

    Додати натертий на дрібній тертці легкий сир, перемішати до повного розчинення сиру.

  • 06

    Розлити суп по тарілках, прикрасити кінзою і скибочкою лайма.