Дивно, але кекси готували ще в Стародавньому Римі. На жаль, не відомо, яка саме назва цього десерту у римлян, але те, що ця страва має таку історію, - це вже цікавий факт. Незвично і те, що слово "кекс" прийшло до нас із старофранцузької, яке позначало об'єднання слів " фрукти " і " пиріг". Потім почали з'являтися різні цікаві рецепти цієї страви, і це викликало ще більший інтерес до десерту. Зараз ми вам пропонуємо рецепт кексу з білим шоколадом. Звичайно, цей шоколад на любителя, але все таки навіть якщо ви не його шанувальник, все одно ви не пошкодуєте, коли спробуєте перший шматочок. Це дуже легкий, приємний і смачний кекс .
Духовку розігріти до 210°С. Масло розтопити в каструлі. З двох лимонів зняти цедру, видавити сік. Яйця збити з цукром, всипати сіль, перемішати. Борошно і розпушувач просіяти в окрему миску.
У суміш яєць і цукру висипати борошно і розпушувач, влити сік лимонів, додати ваніль і мигдаль, всі інгредієнти перемішати до однорідної маси.
Додати в загальну суміш масло, повторно перемішати все в мисці.
Форму для кексу застелити кулінарним папером, викласти у форму тісто. Випікати в заздалегідь розігрітій духовці 20 хвилин, зменшити температуру до 180°С, випікати при зниженій температурі 30 хвилин.
Готові кекси остудити. Розтопити білий шоколад на водяній бані, влити нагріті вершки до шоколаду, перемішати. Змастити кожен кекс шоколадною сумішшю.