Лимонний кекс із білим шоколадом
Кількість порцій - 8
Час приготування - 1 г 10 хв

Лимонний кекс із білим шоколадом

Дивно, але кекси готували ще в Стародавньому Римі. На жаль, не відомо, яка саме назва цього десерту у римлян, але те, що ця страва має таку історію, - це вже цікавий факт. Незвично і те, що слово "кекс" прийшло до нас із старофранцузької, яке позначало об'єднання слів " фрукти " і " пиріг". Потім почали з'являтися різні цікаві рецепти цієї страви, і це викликало ще більший інтерес до десерту. Зараз ми вам пропонуємо рецепт кексу з білим шоколадом. Звичайно, цей шоколад на любителя, але все таки навіть якщо ви не його шанувальник, все одно ви не пошкодуєте, коли спробуєте перший шматочок. Це дуже легкий, приємний і смачний кекс .

Інгредієнти

  • Масло вершкове - 200 г.
  • Цукор - 200 г.
  • Яйце куряче - 4 шт.
  • Цедра лимонна - 2 ст. л.
  • Екстракт ванільний - 2 ч. л.
  • Сік лимонний - 100 мл.
  • Борошно пшеничне - 280 г.
  • Розпушувач - 1 ч. л.
  • Мигдаль мелений - 50 г.
  • Сіль - за смаком
  • Шоколад білий - 100 г.
  • Вершки 30% - 50 мл.

Етапи приготування

  • 01

    Духовку розігріти до 210°С. Масло розтопити в каструлі. З двох лимонів зняти цедру, видавити сік. Яйця збити з цукром, всипати сіль, перемішати. Борошно і розпушувач просіяти в окрему миску.

  • 02

    У суміш яєць і цукру висипати борошно і розпушувач, влити сік лимонів, додати ваніль і мигдаль, всі інгредієнти перемішати до однорідної маси.

  • 03

    Додати в загальну суміш масло, повторно перемішати все в мисці.

  • 04

    Форму для кексу застелити кулінарним папером, викласти у форму тісто. Випікати в заздалегідь розігрітій духовці 20 хвилин, зменшити температуру до 180°С, випікати при зниженій температурі 30 хвилин.

  • 05

    Готові кекси остудити. Розтопити білий шоколад на водяній бані, влити нагріті вершки до шоколаду, перемішати. Змастити кожен кекс шоколадною сумішшю.