Лимонний сирний торт
Кількість порцій - 4
Час приготування - 1 г

Лимонний сирний торт

Чудовий десерт з ніжним смаком. Рецепт цього торта з сиром дійсно особливий: у його складі немає борошна. Цей торт не випікають, а охолоджують, попередньо загустивши сирну масу желатином. Корж готують з розкришеного печива (можна пропустити через м'ясорубку або розкачати качалкою в поліетиленовому пакеті). Щоб начинка була ніжною, сир краще протерти через сито і додати в нього вершки. Сир повинен бути не менше 18% жирності. Прикрасити торт можна свіжими ягодами або консервованими персиками. Калорійність лимонного сирного торта становить 260 ккал. Час приготування - 1 година.

Інгредієнти

  • Масло вершкове - 2,5 ст. л.
  • Печиво - 150 г.
  • Цукор - 3 ст. л.
  • Вода - 3 ст. л.
  • Желатин - 1,5 ч. л.
  • Яйце куряче - 3 шт.
  • Лимони - 0,5 шт.
  • Домашній сир - 200 г.
  • Вершки взбиті - 10 ст. л.

Етапи приготування

  • 01

    Подрібнити печиво до стану крихти. Поставити каструлю на вогонь, покласти вершкове масло, розтопити, додати до масла печиво, перемішати. Викласти суміш з каструлі в форму. Прибрати в холодильник.

  • 02

    Вилити 2 ст. л. води в каструлю, поставити на вогонь, всипати цукор, варити протягом 3-5 хвилин, поки цукор не розчиниться повністю у воді. З лимона вичавити сік, натерти цедру на тертці.

  • 03

    Збити жовтки, обережно влити в них цукровий сироп, не перестаючи змішувати. Збивати до тих пір, поки суміш не стане безбарвною і не охолоне.

  • 04

    Розвести желатин в 1 ст. л. води. У мисці змішати сир, цедру, сік, желатин і суміш жовтків і сиропу. Перемішати до однорідної маси.

  • 05

    Збити вершки до густої піни, додати в загальну суміш. Викласти крем на печиво, повторно прибрати в холодильник.