Лябан
Кількість порцій - 8
Час приготування - 7 г

Лябан

Лябан - східна кисломолочна закуска. Готують її з сиру (отриманого з овечого, козиного молока) і скачують в кульки. Основні інгредієнти страви малодоступні в нашій країні, тому, як і ізраїльтяни, ми пропонуємо приготувати лябан з класичного, без якихось добавок, йогурту. Покривають лябан чорнушкою, паприкою, кунжутом, - діло смаку. Вцілому, східну страву зготувати просто, єдине - доведеться декілька днів почекати, коли сирні кульки будуть готові до вживання. Але, ефект не змусить вас довго чекати. Намазавши на шматочок хліба, і поливши зверху олією, сирну кульку ви поринете в атмосферу східної казки.

Інгредієнти

  • Йогурт - 1,5 л.
  • Чорнушка - 1 ст. л.
  • Оливкова олія - 100 мл.
  • Сіль - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Підготувати друшляк. Вистелити на ньому у декілька разів складений шматок марлі. Влити класичний йогурт. Накрити кришкою. Залишити на 5 годин.

  • 02

    Після цього, отриману сироватку (ту, що витекла з йогурту) вилити в окрему ємність. Йогурт посолити. Краї марлі зв'язати в міцний вузол.

  • 03

    Підвісити на дерев'яну ложку. Помістити над ємністю. Помістити в холодильник на день.

  • 04

    Потім змочити руки в рослинній олії. З однієї столової ложки скачати кульки. Скласти в скляну ємність. Кожен шар посипати насінням чорнушки. Залити оливковою олією.

  • 05

    Помістити в холодильник. Зберігати 7 днів.