Пишні оладки з гарбузового пюре
Кількість порцій - 6
Час приготування - 1 г 40 хв

Пишні оладки з гарбузового пюре

Красиві золотисто-оранжеві пишні гарбузові оладки. Поєднання смаку і користі з зовсім невеликою кількістю калорій (в 100 грамах міститься близько 100 калорій). Вони не залишать байдужими ні дорослих, ні дітей і миттю зникнуть зі столу. Краще подавати такі оладки гарячими або теплими. В якості добавки можете подати мед, медовий соус, сметану або пудру. Для приготування медового соусу, наприклад, можете з'єднати мед з лимонним соком, корицею, гвоздикою, мускатним горіхом і кунжутом. Або додати корицю, мускатний горіх і гвоздику просто в тісто. Такі спеції зазвичай прекрасно підходять до страв з гарбуза.

Інгредієнти

  • Гарбуз - 1 кг.
  • Молоко - 1 л.
  • Дріжджі - 15 г.
  • Борошно пшеничне - 300 г.
  • Яйце куряче - 3 шт.
  • Масло вершкове - 10 г.
  • Цукор - 100 г.
  • Сіль - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Гарбуз помити, очистити від шкірки, нарізати шматочками і відварити в молоці до м'якості. Потім подрібнити гарбуз до стану пюре блендером разом з молоком. Дріжджі розвести в половині склянки теплого молока.

  • 02

    Додати розбавлені дріжджі в пюре, добре розмішати і додати яйце. Просіяти борошно в гарбузову суміш і довести до однорідного стану. Залишити тісто бродити близько 60 хвилин.

  • 03

    Сковороду розігріти. Ложками викласти тісто на сковороду і обсмажити близько 2 хвилин з кожного боку.