Лук-порей з карі
Кількість порцій - 4
Час приготування - 50 хв

Лук-порей з карі

Делікатний цибульний смак і аромат страві додає лук-порей, який набагато ніжніший звичайної ріпчастої цибулі або луку-шалотт. Використання в цьому рецепті луку-порею завдяки його цілющій дії дозволяє поліпшити діяльність печінки, підвищити апетит. Також порей підвищує секреторну функцію залоз травного тракту, має антисклеротичні властивості. Завдяки великій кількості солей калію порей проявляє виражену сечогінну дію, корисний при ожирінні, ревматизмі, подагрі. Лук-порей з каррі - оригінальна і корисна закуска. Приготувавши блюдо, потрібно посипати його дрібно порізаною петрушкою і подавати відразу в цій же формі.

Інгредієнти

  • Цибуля-порей - 8 шт.
  • Масло вершкове - 1,5 ч. л.
  • Олія рослинна - 1,5 ст. л.
  • Борошно пшеничне - 1,5 ч. л.
  • Молоко - 300 мл.
  • Карі - за смаком
  • Сир твердий - 2 ст. л.
  • Сіль - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Цибулю промити під холодною водою, вирізати корінь і зовнішнє зелене листя. Влити у велику каструлю воду, поставити на вогонь, посолити, довести до кипіння, висипати цибулю в каструлю, варити 15 хвилин, до м'якості цибулі.

  • 02

    У невеликій каструлі змішати вершкове масло з рослинною олією, розігріти, висипати борошно, постійно помішуючи готувати 2 хвилини. Обережно влити молоко не перестаючи змішувати, варити ще 10 хвилин. Посолити трохи і додати карі.

  • 03

    Змастити форму для випікання вершковим маслом, викласти відварену цибулю, залити приготовленим соусом. Зверху натерти сир. Розігріти духовку до 200ºС, випікати протягом 15-20 хвилин, до золотистої скоринки.