Цибулевий джем з пивом і шоколадом
Кількість порцій - 5
Час приготування - 1 г 5 хв

Цибулевий джем з пивом і шоколадом

Рецепт цього джему вразить уяву будь-якого гурмана. Лук шалот, темне пиво, чорнослив, чорний шоколад - це дуже незвичайне поєднання продуктів, але в підсумку виходить дуже смачний джем. Лук для джему повинен бути дрібним, тоді його можна класти цілком. Якщо ж цибулини великі, їх потрібно розрізати навпіл або на четвертинки. Цибулевий джем можна просто намазувати на хліб або подавати зі смаженим м'ясом, сиром, тостами, м'ясним або печінковим паштетом. Готовому джему краще дати настоятися добу. Поміщений в холодильник в стерилізованій ємності, він може зберігатися кілька місяців, стаючи з часом ще смачніше.

Інгредієнти

  • Чорнослив без кісточок - 50 г.
  • Цукор коричневий - 1,5 ст. л.
  • Мед - 1 ст. л.
  • Оцет бальзамічний - 1,5 ст. л.
  • Олія оливкова - 1,5 ст. л.
  • Цибуля-шалот - 250 г.
  • Шоколад чорний 70% - 15 г.
  • Пиво темне - 100 мл.

Етапи приготування

  • 01

    Чорнослив промити, просушити на паперовому рушнику, нарізати тонкими смужками. Розігріти невелику каструлю, влити оливкову олію, покласти цибулю. Постійно змішувати протягом 10 хвилин.

  • 02

    Влити в каструлю до цибулі пиво і оцет, додати чорнослив, цукор і мед. Довести суміш до кипіння, зменшити вогонь, готувати протягом 30 хвилин, цибуля повинна почати карамелізуватися. Маса стане густою.

  • 03

    Додати в каструлю порубаний шоколад, постійно змішувати при цьому, тушкувати 10 хвилин.

  • 04

    Остудити, викласти в банку, перекласти в холодильник, зберігати можна 2 місяці.