Цибулевий хліб
Кількість порцій - 1
Час приготування - 2 г 20 хв

Цибулевий хліб

"Все з цибулею" - ось девіз фестивалю, який проходить у Веймарі. Це німецьке містечко влаштовує свято цибулі вже більше 300 років, і приходиться фестиваль на другий жовтневий уїкенд. Люди з багатьох міст, містечок і сіл з'їжджаються на свято, щоб продати цей овоч, виготовити з нього прикраси або вінки, приготувати цибульний суп, цибульний пиріг, цибулеві сосиски або навіть цибулевий хліб. Такий хліб виходить дуже м'яким, з насиченим запахом, красивою текстурою і приємним смаком. Пропонуємо вам долучитися до німецької культури і спробувати приготувати цибулевий хліб разом з нами.

Інгредієнти

  • Цибуля ріпчаста - 3 шт.
  • Яйце куряче - 1 шт.
  • Олія рослинна - 3 ст. л.
  • Молоко - 200 мл.
  • Дріжджі сухі - 8 г.
  • Борошно пшеничне - 600 г.
  • Сметана - 2 ст. л.
  • Олія соняшникова нерафінована - 60 мл.
  • Цукор - 1 ст. л.
  • Сіль - 1 ч. л.

Етапи приготування

  • 01

    Молоко підігріти, вилити в миску, додати цукор і сіль. Додати дріжджі і 1 ст. л. борошна. Перемішати до повного розчинення, до однорідності. Накрити зверху рушником, залишити на 30 хвилин у теплому місці.

  • 02

    Цибулю очистити і нарізати кубиками. Обсмажити в рослинній олії на розігрітій сковороді протягом 5-7 хвилин, до золотистого кольору. Додати сіль і цукор.

  • 03

    У тісто додати обсмажену цибулю, вбити яйце, додати сметану і влити половину рослинної олії.

  • 04

    Додати в тісто борошно, що залишилось, ретельно перемішати, замісити тісто. Залишити на 30 хвилин.

  • 05

    Через 30 хвилин пом'яти тісто, залишити ще на 15-20 хвилин. Дістати, повторно перем'яти, скачати в кулю. Деко застелити папером, викласти шар тіста на деко. Накрити рушником зверху, залишити на 15 хвилин. Надати хлібу необхідну форму.

  • 06

    Підігріти трохи соняшникової олії, змастити пензлем поверхню хліба. Зробити ножем кілька надрізів. Випікати 30 хвилин у духовці, при температурі 200°С. Після, дістати з духовки, залишити на 30 хвилин.