Цибулево-грибні кульки
Кількість порцій - 4
Час приготування - 15 хв

Цибулево-грибні кульки

Цибуля і гриби добре поєднуються один з одним. Ці два інгредієнти часто зустрічаються в грибних салатах, зажарках і навіть супах. Також з них можна приготувати чудову закуску - цибулево-грибні кульки. Кулінари рекомендують використовувати гриби портобелло. Портобелло - це різновид печериці, дуже популярний в ізраїльській та європейської кухні. Як і інші види грибів, портобелло дуже поживний і висококалорійний продукт, в ньому міститься велика кількість білка, багато вітамінів і мікроелементи мідь і селен. Готові цибулево-грибні кульки подаються як самостійна страва, із зеленню і зі світлим соусом: вершковим, часниковим, сметанним або просто з майонезом.

Інгредієнти

  • Горіхи волоські - 400 г.
  • Гриби - 200 г.
  • Помідори сушені - 4 шт.
  • Паприка - 2 ч. л.
  • Кінза - 30 стебел
  • Петрушка - 20 стебел
  • Перець червоний стручковий - 1 шт.
  • Часник - 1 шт.
  • Цибуля червона - 4 шт.
  • Перець кайєнський - за смаком
  • Прянощі - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Горіхи залити водою на 1 годину. Після чого, воду злити, горіхи висушити на паперовому рушнику. Помідори замочити у воді на 2 години, після також обсушити.

  • 02

    Змішати в блендері горіхи, паприку, гриби, помідори, часник, петрушку, кінзу, червоний і кайенский перець, нарізану цибулю. Подрібнити блендером до однорідної маси.

  • 03

    Масу з блендера скачати в кульки. Покласти на сушку на 8-24 години при температурі 40ºС, при цьому кілька разів необхідно перевернути.