Ми стали краще
Icon
Спробуйте новий дизайн, що став чистішим та кращим, а також був адаптованим для мобільних пристроїв
Спробувати новий дизайн
Час до закриття найближчого вікна доставки Рус Укр Eng
Головна Рецепти › Макарони з сиром і овочами по-грецьки
Макарони з сиром і овочами по-грецьки

Макарони з сиром і овочами по-грецьки

Грецька кухня - одна з найпопулярніших кухонь Середземномор'я. Її історія налічує більше чотирьох тисяч років. Ще до нашої ери грецьким філософом була написана перша куховарська книга. Грецька кухня досить проста, але одна з найбільш корисних для здоров'я, вона заснована на використанні оливкового масла, козячого сиру фета, зелені, свіжих морепродуктів і овочів. При приготуванні грецьких страв використовуються ароматні трави: базилік, м'ята, чебрець, кріп та інші. У запропонованому рецепті також дотримані всі правила грецької кухні: макарони заправляються овочами, приготованими на традиційній оливковій олії, а головною родзинкою страви є популярний сир фета.

Кількість порцій 4
Час приготування 40 хв

  1. 1. Макарони ріжки — 450 г.
  2. 2. Шпинат (свіжий) — 150 г.
  3. 3. Оливкова олія — 3 ст. л.
  4. 4. Цибуля — 1 шт.
  5. 5. Часник — 1 зубчик
  6. 6. Сіль — за смаком
  7. 7. Борошно — 3 ст. л.
  8. 8. Молоко — 720 мл.
  9. 9. Перець чорний мелений — за смаком
  10. 10. Мускатний горіх — 0,5 ч. л.
  11. 11. Сир — 200 г.
  12. 12. Кріп — за смаком
  13. 13. Сир Фета — 240 г.
  14. 14. Оливки — 350 г.
  15. 15. Каперси — 1 ст. л.
  16. 16. Панірувальні сухарі — 55 г.

Етапи готування

  1. У духовці розігріти гриль до помірної температури.

  2. Зварити макарони по інструкції на упаковці. Процідити.

  3. Розігріти велику сковороду на середньому вогні. Додати 1 столову ложку оливкової олії і дрібно нарізану цибулю. Смажити на повільному вогні, поки він не стане м'яким, приблизно 3 хвилини. Додати дрібно рубаний часник і готувати ще 2-3 хвилини. Потім додати крупно порізаний шпинат і сіль. Готувати, поки шпинат не стане в'ялим. Перекласти суміш із сковороди на тарілку.

  4. Висушити сковороду і розігріти на середньому вогні. Додати 2 столові ложки оливкової олії. Коли олія буде гарячою, висипати до неї борошно.

  5. Ретельно збити, додавши сіль, перець і тертий мускатний горіх. Готувати до золотистого кольору. Потім влити молоко, збити і довести до кипіння, часто помішуючи до загустіння суміші. Готувати на повільному вогні 5 хвилин. Зняти з вогню, додати тертий сир і дрібно нарізаний кріп. Потім додати розкришений сир фета і збити. Фета розплавиться, але залишаться маленькі грудки сиру.

  6. Потім додати до цієї суміші приготовані раніше цибулю з часником і шпинатом, оливки, нарізані кружечками і каперси. У каструлі з жароміцного скла з'єднати всі інгредієнти з макаронами. Перемішати і посипати панірувальними сухарями. Поставити в духовку під гриль на 5 хвилин.