Грецька кухня - одна з найпопулярніших кухонь Середземномор'я. Її історія налічує більше чотирьох тисяч років. Ще до нашої ери грецьким філософом була написана перша куховарська книга. Грецька кухня досить проста, але одна з найбільш корисних для здоров'я, вона заснована на використанні оливкового масла, козячого сиру фета, зелені, свіжих морепродуктів і овочів. При приготуванні грецьких страв використовуються ароматні трави: базилік, м'ята, чебрець, кріп та інші. У запропонованому рецепті також дотримані всі правила грецької кухні: макарони заправляються овочами, приготованими на традиційній оливковій олії, а головною родзинкою страви є популярний сир фета.
У духовці розігріти гриль до помірної температури.
Зварити макарони по інструкції на упаковці. Процідити.
Розігріти велику сковороду на середньому вогні. Додати 1 столову ложку оливкової олії і дрібно нарізану цибулю. Смажити на повільному вогні, поки він не стане м'яким, приблизно 3 хвилини. Додати дрібно рубаний часник і готувати ще 2-3 хвилини. Потім додати крупно порізаний шпинат і сіль. Готувати, поки шпинат не стане в'ялим. Перекласти суміш із сковороди на тарілку.
Висушити сковороду і розігріти на середньому вогні. Додати 2 столові ложки оливкової олії. Коли олія буде гарячою, висипати до неї борошно.
Ретельно збити, додавши сіль, перець і тертий мускатний горіх. Готувати до золотистого кольору. Потім влити молоко, збити і довести до кипіння, часто помішуючи до загустіння суміші. Готувати на повільному вогні 5 хвилин. Зняти з вогню, додати тертий сир і дрібно нарізаний кріп. Потім додати розкришений сир фета і збити. Фета розплавиться, але залишаться маленькі грудки сиру.
Потім додати до цієї суміші приготовані раніше цибулю з часником і шпинатом, оливки, нарізані кружечками і каперси. У каструлі з жароміцного скла з'єднати всі інгредієнти з макаронами. Перемішати і посипати панірувальними сухарями. Поставити в духовку під гриль на 5 хвилин.