Макарони з сиром і овочами по-грецьки
Кількість порцій - 4
Час приготування - 40 хв

Макарони з сиром і овочами по-грецьки

Грецька кухня - одна з найпопулярніших кухонь Середземномор'я. Її історія налічує більше чотирьох тисяч років. Ще до нашої ери грецьким філософом була написана перша куховарська книга. Грецька кухня досить проста, але одна з найбільш корисних для здоров'я, вона заснована на використанні оливкового масла, козячого сиру фета, зелені, свіжих морепродуктів і овочів. При приготуванні грецьких страв використовуються ароматні трави: базилік, м'ята, чебрець, кріп та інші. У запропонованому рецепті також дотримані всі правила грецької кухні: макарони заправляються овочами, приготованими на традиційній оливковій олії, а головною родзинкою страви є популярний сир фета.

Інгредієнти

  • Макарони ріжки - 450 г.
  • Шпинат (свіжий) - 150 г.
  • Оливкова олія - 3 ст. л.
  • Цибуля - 1 шт.
  • Часник - 1 зубчик
  • Сіль - за смаком
  • Борошно - 3 ст. л.
  • Молоко - 720 мл.
  • Перець чорний мелений - за смаком
  • Мускатний горіх - 0,5 ч. л.
  • Сир - 200 г.
  • Кріп - за смаком
  • Сир Фета - 240 г.
  • Оливки - 350 г.
  • Каперси - 1 ст. л.
  • Панірувальні сухарі - 55 г.

Етапи приготування

  • 01

    У духовці розігріти гриль до помірної температури.

  • 02

    Зварити макарони по інструкції на упаковці. Процідити.

  • 03

    Розігріти велику сковороду на середньому вогні. Додати 1 столову ложку оливкової олії і дрібно нарізану цибулю. Смажити на повільному вогні, поки він не стане м'яким, приблизно 3 хвилини. Додати дрібно рубаний часник і готувати ще 2-3 хвилини. Потім додати крупно порізаний шпинат і сіль. Готувати, поки шпинат не стане в'ялим. Перекласти суміш із сковороди на тарілку.

  • 04

    Висушити сковороду і розігріти на середньому вогні. Додати 2 столові ложки оливкової олії. Коли олія буде гарячою, висипати до неї борошно.

  • 05

    Ретельно збити, додавши сіль, перець і тертий мускатний горіх. Готувати до золотистого кольору. Потім влити молоко, збити і довести до кипіння, часто помішуючи до загустіння суміші. Готувати на повільному вогні 5 хвилин. Зняти з вогню, додати тертий сир і дрібно нарізаний кріп. Потім додати розкришений сир фета і збити. Фета розплавиться, але залишаться маленькі грудки сиру.

  • 06

    Потім додати до цієї суміші приготовані раніше цибулю з часником і шпинатом, оливки, нарізані кружечками і каперси. У каструлі з жароміцного скла з'єднати всі інгредієнти з макаронами. Перемішати і посипати панірувальними сухарями. Поставити в духовку під гриль на 5 хвилин.