Ми стали кращими
Icon
Спробуйте новий дизайн, що став чистішим та кращим, а також був адаптованим для мобільних пристроїв
Спробувати новий дизайн
Час до закриття найближчого вікна доставки Рус Укр Eng
Головна Рецепти › Макарони по-американськи
Макарони по-американськи

Макарони по-американськи

Макарони по-американськи або «Mac and Cheese» - це просте щоденне домашнє блюдо для американців. Блюдо швидко і легко готується, але має свою родзинку. Завдяки молочно-сирному просочуванню макарони виходять дуже соковитими, м'якими і в процесі запікання покриваються ніжною хрусткою скоринкою. Сир для цієї страви краще брати з гострим смаком, наприклад Чеддер, а ще можна використовувати одночасно сири 2-х сортів: м'який і твердий. Завдяки цьому у макаронів буде більш насичений смак. Також можна сміливо експериментувати і зі спеціями. Макарони по-американськи - дуже смачне і ситне блюдо, воно подобається і дітям, і дорослим, тому чудово підійде для сімейної вечері.

Кількість порцій 4
Час приготування 60 хв

  1. 1. Сіль — за смаком
  2. 2. Масло вершкове — 25 г.
  3. 3. Сир твердий — 50 г.
  4. 4. Карі — 1 ч. л.
  5. 5. Молоко — 450 мл.
  6. 6. Бульйон грибний — 350 мл.
  7. 7. Макарони — 350 г.

Етапи готування

  1. Поставити каструлю з підсоленою водою на вогонь, висипати макарони, довести до кипіння, варити до повної готовності протягом 10-12 хвилин, стежити щоб вода постійно кипіла. Воду злити, макарони промити в друшляку під холодною водою.

  2. Духовку розігріти до 180°C.

  3. Влити бульйон і молоко в каструлю, поставити на вогонь, розігріти, додати макарони в каструлю, посипати карі. Ретельно перемішати, перекласти макарони разом з підливкою в форму для випікання. Посипати зверху тертим сиром, викласти шматочки вершкового масла. Випікати в духовці протягом 15-30 хвилин, до появи золотистої скоринки. Подавати відразу ж.