Мамалига перенесе вас у старовинні часи, коли на вулицях було чути шум і скрип кінних возів, люди освітлювали вулиці лампами на гасі, а в небі ще не літали літаки. Це румунське блюдо дуже ситне, корисне і легке в приготуванні. Мамалига являє собою тверду масу з крутозавареної каші. Зовні вона схожа на шматок сиру. Зокрема, і готується мамалига з сиру ементаль і пармезану. Кукурудзяне борошно, яке входить до складу страви, дуже корисне для організму, оскільки воно не таке важке, як пшеничне або житнє. Подавати це незвичайне блюдо ви можете зі шкварками, яйцем або ж грибами. Внесіть в будинок дух традицій!
Довести до кипіння літр води у великій каструлі.
Додати сіль і рівномірно всипати кукурудзяне борошно, постійно помішуючи дуже великою дерев'яною ложкою або краще пласкою дерев'яною палицею, щоб не утворювалися грудочки.
Варити, постійно помішуючи, 40 хвилин.
Змастити вершковим маслом деко з високими краями або форму для духовки.
Викласти на деко гарячу мамалигу, чергуючи з порізаним сиром.
Злегка підсмажити на вершковому маслі корейку, порізану тонкими смужками.
Викласти зверху на мамалигу, посипати тертим сиром.
Випікати в духовці, заздалегідь розігрітій до 180°C близько 20 хвилин.
Подавати на стіл у гарячому вигляді.