Мамалига
Кількість порцій - 4
Час приготування - 50 хв

Мамалига

Мамалига перенесе вас у старовинні часи, коли на вулицях було чути шум і скрип кінних возів, люди освітлювали вулиці лампами на гасі, а в небі ще не літали літаки. Це румунське блюдо дуже ситне, корисне і легке в приготуванні. Мамалига являє собою тверду масу з крутозавареної каші. Зовні вона схожа на шматок сиру. Зокрема, і готується мамалига з сиру ементаль і пармезану. Кукурудзяне борошно, яке входить до складу страви, дуже корисне для організму, оскільки воно не таке важке, як пшеничне або житнє. Подавати це незвичайне блюдо ви можете зі шкварками, яйцем або ж грибами. Внесіть в будинок дух традицій!

Інгредієнти

  • Кукурудзяна мука - 300 г.
  • Вода - 1 л.
  • Ементальський сир - 200 г.
  • Копчена корейка / грудинка - 100 г.
  • Вершкове масло - 80 г.
  • Сир пармезан тертий - 80 г.
  • Сіль - щіпка

Етапи приготування

  • 01

    Довести до кипіння літр води у великій каструлі.

  • 02

    Додати сіль і рівномірно всипати кукурудзяне борошно, постійно помішуючи дуже великою дерев'яною ложкою або краще пласкою дерев'яною палицею, щоб не утворювалися грудочки.

  • 03

    Варити, постійно помішуючи, 40 хвилин.

  • 04

    Змастити вершковим маслом деко з високими краями або форму для духовки.

  • 05

    Викласти на деко гарячу мамалигу, чергуючи з порізаним сиром.

  • 06

    Злегка підсмажити на вершковому маслі корейку, порізану тонкими смужками.

  • 07

    Викласти зверху на мамалигу, посипати тертим сиром.

  • 08

    Випікати в духовці, заздалегідь розігрітій до 180°C близько 20 хвилин.

  • 09

    Подавати на стіл у гарячому вигляді.