Мандариновий рулет із листкового тіста
Кількість порцій - 8
Час приготування - 1 г

Мандариновий рулет із листкового тіста

Приємно, коли завжди є під рукою легкий рецепт десерту. Ви завжди можете приготувати його до будь-якого зручного випадку. А що, якщо такий десерт не тільки дуже смачний, але і корисний? Тоді приємно подвійно. На перший погляд нічим непримітний рецепт рулету насправді дуже корисний. У ньому досить багато вітамінів. Взяти хоча б мандаринову кірку. Всім відомо, що вона навіть більш корисна, ніж самі мандарини. У першу чергу, вона багата вітаміном С. Крім того, в помадці для рулету використовується кориця. Відома вона теж далеко не тільки своїми ароматом. У кориці також дуже багато корисних речовин. Так що десерт у вас вийде і смачний, і корисний.

Інгредієнти

  • Листкове тісто - 400 г.
  • Мармелад мандариновий - 350 г.
  • Мигдаль - 150 г.
  • Жовток - 1 шт.
  • Цукор - 150 г.
  • Молоко - 250 мл.
  • Мандарин - 1 шт.
  • Кориця - 1 ч. л.
  • Масло вершкове - 1 ст. л.
  • Борошно кукурудзяне - 2 ч. л.
  • Вода - 2 ст. л.

Етапи приготування

  • 01

    Листкове тісто розморозити і розкачати в прямокутник товщиною 3 мм.

  • 02

    Мармелад тонко нарізати, мигдаль посікти. Перемішати і цією сумішшю посипати тісто.

  • 03

    Краї тіста змастити жовтком. Згорнути пласт тіста і скріпити краї.

  • 04

    По верху рулету зробити надрізи. Покласти рулет на деко, вистелене пергаментом і випікати 30 хвилин при температурі 180°С.

  • 05

    Нагріти молоко з цукром, мандаринової кіркою, вершковим маслом і корицею.

  • 06

    Кукурудзяне борошно розвести водою, додати в кипляче молоко, трохи прокип'ятити і вийняти кірку

  • 07

    Гарячою помадкою полити готовий рулет.