Манник з мигдалем
Кількість порцій - 8
Час приготування - 1 г 10 хв

Манник з мигдалем

«Противну» і набридливу ще з дитячих років манну кашу люблять далеко не всі. А от від ароматного свіжоспеченого пирога з манкою навряд чи хтось відмовиться. Манник – домашня, споконвічно російська випічка, яка готується на кефірі (молоці, сметані) з додаванням манної крупи. Тісто для манника повинно трохи настоятися, щоб манка набухла. Легкість рецепта, мінімум витраченого часу і доступні продукти, наявні в арсеналі в кожному будинку, зробили цей швидкий і смачний пиріг паличкою-виручалочкою для сучасних господинь, навіть самих недосвідчених. Пропонований рецепт являє собою повноцінний тортик. Приємний горіховий аромат манника з мигдалем заманить на кухню всіх домочадців, а можливо навіть і сусідів.

Інгредієнти

  • Кефір - 200 мл.
  • Крупа манна - 200 г.
  • Цукор - 100 г.
  • Яйце куряче - 1 шт.
  • Сода - 3 г.
  • Олія соняшникова - 80 мл.
  • Мигдаль - 100 г.

Етапи приготування

  • 01

    Манну крупу залити кефіром і дати настоятися близько 60 хвилин. Збити міксером манку з кефіром, яйцем, розм'якшеним маслом, содою і цукром. Мигдаль подрібнити (або взяти мигдальні пластівці).

  • 02

    Духовку розігріти до 190°C. Вилити тісто у форму і поставити в духовку на 40 хвилин. Потім дістати, посипати мигдалем (або мигдальними пластівцями) і випікати ще близько 10 хвилин.