Манти "Свято"
Кількість порцій - 5
Час приготування - 1 г 30 хв

Манти "Свято"

Хочеться різноманітності - приготуйте манти. історія походження, яких починається в Китаї: уйгури, що населяли країну, часто любили готувати страву "мантьоу", що означає "парові булочки". Зараз манти - традиційна страва азіатів. Аналоги його існують і в інших країнах: в Італії - це равіолі, в Сибірі - пельмені, в Литві - чаклуни, в Монголії - "бууз". Манти готують на пару, і за рахунок цього вважаються кориснішими за своїх побратимів пельменів. М'ясо для фаршу подрібнюють тільки ножем, а не в м'ясорубці. Подають страву, поливши гострим соусом. Українці ж звикли заправляти пельмені вершковим маслом, сметаною і зеленню, що ніяк не заважає їм насолоджуватися відмінним смаком м'ясної екзотичної страви.

Інгредієнти

  • Борошно - 4 ст.
  • Олія - 10 г.
  • Яйце - 1 шт.
  • Фарш свинячий - 500 г.
  • Цибуля - 3 шт.
  • Вершкове масло - 250 г.
  • Вода - 1 ст.
  • Сіль, спеції - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Насамперед підготувати тісто. У теплій воді розчинити щіпку солі. Просіяти на поверхню борошно. Утворити гірку. Зробити поглиблення. Влити сольовий розчин. Вбити яйце і додати рослинну олію (10 г.).

  • 02

    Замісити тісто. Скачати у вигляді ковбасок. Нарізати на шматочки. Розкачати кожен шматочок.

  • 03

    Перейти до начинки. Підготувати інгредієнти: в миску викласти фарш, приправити. Додати нарізану цибулю. Змішати.

  • 04

    Викласти фарш на тісто. Приблизно по 8 г. начинки. Скріпити краї навхрест. Викласти на решітки пароварки, заздалегідь змащені маслом. Готувати 50 хвилин. Подавати з вершковим маслом.

Товар додано до кошику