Манти в мікрохвильовій печі
Кількість порцій - 3
Час приготування - 40 хв

Манти в мікрохвильовій печі

Манти - відома всім і улюблена багатьма страва, що не потребує реклами. Назва страви прийшла до нас із тюркських мов і в перекладі з китайської означає «голова з начинкою». Спочатку для начинки використовували тільки рублене бараняче м'ясо. Сьогодні манти готують з різними видами м'яса: зі свининою, яловичиною, а також з м'ясом птиці або кролика. Дрібно порубана (обов'язково вручну) цибуля - ще один обов'язковий інгредієнт. Начинку кладуть на коржі з прісного тіста і герметично защипують краї. Готувати страву потрібно обов'язково на пару. Але, на жаль, не всі знають, що манти можна приготувати більш швидким способом: за допомогою мікрохвильовки, що й пропонується зробити в запропонованому рецепті.

Інгредієнти

  • М'ясо (свинина) - 300 г.
  • Цибуля ріпчаста - 4 шт.
  • Борошно - 200 г.
  • Яйце - 2 шт.
  • Сало - 50 г.
  • Сіль - за смаком
  • Чорний мелений перець - за смаком
  • Олія - 100 г.

Етапи приготування

  • 01

    Спочатку потрібно приготувати начинку. Для начинки м'ясо, сало та цибулю подрібнити ножем. Змішати порізані інгредієнти, додати до них сіль, перець та знову перемішати. Залишити постояти.

  • 02

    Тепер прийшов час для тіста. Для цього яйця вбити в миску, додати до них півсклянки холодної води, а також приблизно половину чайної ложки солі. Добре все розмішати. Поступово всипати борошно, не припиняючи мішати, тісто повинне вийти крутим.

  • 03

    Тепер добре і ретельно замісити тісто руками. За правилами - приблизно двадцять хвилин, залишити постояти на 15-20 хвилин. Коли тісто підійде - поділити його на дві частини, потім ще та ще, як це роблять при приготуванні пельменів або вареників.

  • 04

    Розкачати з тіста перепічку приблизно 10 см. в діаметрі, покласти 1 столову ложку начинки, та згорнути. Можна для більшої соковитості мант в кожен з них при загортанні докладати маленький шматочок сала.

  • 05

    Кожен мант занурити в олію, або обмазати щіточкою.

  • 06

    Тепер викласти манти на решітку. Вона може бути будь-якою, головне, щоб помістилася в мікрохвильовій печі. Гарно викласти на неї манти в олії. А в окрему кастрюльку налити води, та поставити її під решіткою. Увімкнути приблизно на 15 хвилин мікрохвильову піч - та манти готові.