Традиційну в Центральній Азії, Туреччині та Пакистані м'ясну страву манти помилково вважають найближчими родичами російських пельменів. Насправді ж, спільного між ними не так вже й багато. По-перше, м'ясо для начинки обов'язково ріжуть на невеликі шматочки і ні в якому разі не перемелюють в фарш. По-друге, готують манти не в киплячій воді, а на водяній бані в спеціальній посуді – мантоварці (манти-каскані). До всього вони в три-чотири рази більше розміру стандартних пельменів. У перекладі з китайського діалекту назва цієї м'ясної страви перекладається як «хліб на пару». Сьогодні пропонуємо Вам приготувати вегетаріанський варіант мантів з картоплею. Ситна і смачна страва підкорить своїм незвичайним смаком.
Картоплю помити, очистити і нарізати кубиками. Цибулю очистити від лушпиння і дрібно нарізати. Сало нарізати кубиками. Змішати картоплю, цибулю, сало, сіль, перець і добре перемішати.
Борошно просіяти і по трохи додати воду і сіль. Добре замісити тісто. Накрити тісто харчовою плівкою і поставити на 40 хвилин в прохолодне місце. Потім розкачати тісто, нарізати на квадрати приблизно 10х10 см.
У кожен квадрат покласти картопляну начинку, з'єднати діагональні краї і закріпити. Варити на водяній бані або в пароварці близько 30 хвилин. При подачі прикрасити зеленню і, за бажанням, соусом і сметаною.