Маринад для м'яса
Кількість порцій - 1
Час приготування - 20 хв

Маринад для м'яса

Не задавалися питанням - навіщо м'ясу потрібен маринад? Правильно для того, щоб м'ясо розм'якшити, якщо воно дуже жорстке або взагалі заморожене і щоб воно просочилося прянощами і спеціями. Раніше головною складовою завжди був оцет. Сьогодні кислоту оцту можна замінити більш приємними інгредієнтами. Лимонний сік або томати - це прекрасна альтернатива. Тому сьогодні ми будемо готувати маринад на основі лимону і томату-пюре. Маринад на їх основі стає не таким агресивним і, звичайно ж, більш смачним. А ще стаючи м'якшим, м'ясо і готується швидше. Тому пропонуємо приготувати цей прекрасний маринад для м'яса.

Інгредієнти

  • Олiя - 3-4 ст. л.
  • Гiрчиця - 1 ч. л.
  • Лимон - 0, 5 шт.
  • Часник - 2 зуб.
  • Духмяний перець - 2-3 гор.
  • Чорний перець - 2-3 гор.
  • Сiль - 0,5 ч. л.
  • Томат-пюре - 1-2 ч. л.

Етапи приготування

  • 01

    Часник розтерти з сіллю і попередньо меленим чорним і духмяним перцем.

  • 02

    Додати лимонний сік, гірчицю, томат-пюре, олiю і ретельно перемішати.

  • 03

    Додати маринад в м'ясо. Маринувати 1 годину.